«Київ-Баскет» достроково пробився до чвертьфінальної стадії Кубка Європи ФІБА

24.01.2020
«Київ-Баскет» достроково пробився до чвертьфінальної стадії Кубка Європи ФІБА

Фото з сайта kyiv-basket.com.ua. (Баскетболістам нідерландського «Зволле» не вдалося набрати в Києві перших залікових очок у другому груповому раунді Єврокубка.)

За два тури до завершення другого групового етапу Єврокубка чинний віцечемпіон України — «Київ-Баскет» — достроково пробився до «топ-8» турніру.
 
 
Перегравши на домашньому паркеті нідерландський «Зволлє», столичний колектив здобув четверту поспіль перемогу в групі й зберіг за собою одноосібне лідерство у квартеті.
 
 
Тепер у «Київ-Баскеті» можуть детальніше придивитися до квартету, в якому грає їхній майбутній опонент у чвертьфіналі.
 
 
Перед виходом на фінішну пряму домінуючу позицію в ньому посідає турецька «Каршияка», котра після чоти­рьох матчів має 100 відсотковий результат. І, за свідченням капітана «Київ-Баскету» Максима Пустозвонова, його команді не хотілося б у першому раунді «плей-оф» зустрічатися з цим потужним представником турецького баскетболу, котрий, з величезною долею ймовірності, виграє свою групу.
 
«Повинні виходити до «плей-оф» із першого місця. — наголошує Айнарс Багатскіс. — Хоча, якщо ми плануємо щось виграти, то повинні грати проти будь-якого суперника, незалежно від його ігрового стилю».
 
Аби залишитися першими, київським «бджолам» потрібно вдало зіграти поєдинки з угорським «Кормендом» та латвійським «Вентспілсом». Результат протистояння з латвійцями в цьому контексті матиме вирішальне значення. 
 
Зможуть підопічні Багатскіса утриматися на чільній позиції в групі, тоді їхнім суперником у чвертьфіналі буде хтось із цієї трійці — турецький «Бахчешехір», російський «Єнесей» або ж «Лейден» із Нідерландів. Латвійський наставник київського клубу передбачає, що два перших місця у квартеті «L» посядуть турецькі клуби. Однак виключати й іншого перебігу подій також не варто. «Є можливість поїхати до Сибіру. Це для нас екзотика. Але що буде, то буде», — каже Багатскіс.
 
Домашній поєдинок проти Зволле» виявився для киян одним із найлегших на другому етапі групового раунду, адже забезпечити умови для позитивного підсумку двобою «бджоли» змогли вже в першій чверті матчу, котру виграли з перевагою у 18 очок.
 
А після третьої десятихвилинки перевага підопічних Багатскіса над «Зволле» становила 26 пунктів, через що наприкінці поєдинку господарі дозволили собі розслабитися, а суперникам — уникнути розгрому. 
 
«Сьогодні були певні проблеми в балансі між гравцями, котрі перебувають на майданчику, і тими, хто виходить з лави запасних. Нині у нас дуже щільний графік і тому ми не можемо змушувати гравців грати 25-30 хвилин без зупинок. Утім в існуючих реаліях, коли за вісім днів потрібно провести чотири матчі, моє завдання — знайти цей баланс», — зауважив наставник «Київ-Баскету».
При цьому Айнарс Багатскіс наголосив, що моментами він відверто радів якості гри, котру в поєдинку проти «Зволле» демонстрували його підопічні. Особливо тренера потішили 28 результативних передач, зроблених за весь матч київськими баскетболістами.