Сепаратист на залізниці

22.01.2020
Сепаратист на залізниці

Ігор Сагунов (ліворуч) під час одного з сепаратистських мітингів в окупованому Донецьку.

Укрзалізниця вкотре опинилася в епіцентрі скандалу. Адже на одну з ключових і відповідальних посад призначили відомого сепаратиста і прихильника так званого «русского міра» Ігоря Сагунова, якого кілька років тому Кремль пропонував ватажкам донецьких бойовиків на посаду «генпрокурора «ДНР». 
За даними видання «Оглядач», одіозного кандидата лобіює директор Південно-Західної залізниці Григорій Бевз, який обійняв цю посаду в грудні 2019 року. І саме він призначив Сагунова три місяці тому на посаду в.о. заступника начальника з безпеки Південно-Західної залізниці.
Зауважимо, що уродженець Макіївки Ігор Сагунов у різні роки працював у підрозділах прокуратури Макіївки, міста Донецька й Донецької області. А у квітні 2012 року його призначили прокурором Донецька.
Показово, що з весни 2014 року Сагунов неодноразово демонстрував  особисту прихильність до так званого «русского міра», його неодноразово бачили на мітингах в окупованому Донецьку. Мало цього, вже тоді його кандидатуру пропонував Кремль до «уряду» терористичної «ДНР» на посаду «генерального прокурора» окупованої частини Донеччини.
Адже прізвище Сагунова як кандидата у «генпрокурори «ДНР» значиться у відповідному списку, знайденому у зламаному хакерами листуванні помічника президента РФ Владислава Суркова, який негласно від імені Кремля «опікується» Україною.
Вочевидь, у сепаратиста Сагунова щось не склалося у взаємовідносинах з іншими зрадниками України, тож уже у 2017 році він з’явився немов нічого й не бувало на підконтрольній Україні території: зокрема, починає працювати на держпідприємстві «Артемсіль».
Цікаво, що в Укрзалізниці неофіційно підтвердили, що Сагунов дійсно працює в них і відповідає саме за безпеку! Утім не розуміють, як такого персонажа могли працевлаштувати, ще й на такій посаді.
«Він був працевлаштований три місяці тому на посаду в.о. заступника начальника з безпеки Південно-Західної залізниці. Минулого тижня його звільнили. Водночас він продовжує перебувати у штаті. Але вже не Південно-Західної залізниці, а як співробітник відділу безпеки Укрзалізниці. Ми теж не розуміємо, як таке призначення стало можливим і що взагалі відбувається», — на правах анонімності сказали представники УЗ.