Збиття літака МАУ в Ірані: як змінились розклади та які рейси з України скасовані

22.01.2020
Збиття літака МАУ в Ірані: як змінились розклади та які рейси з України скасовані

Українським пасажирам скоротили можливість добиратися на Апенніни та у країни Азії.

Сумні події у світовій та українській авіації спричинили часткове зменшення кількості маршрутів для вітчизняних пасажирів.
 
 
Першою була албанська бюджетна авіакомпанія з італійською реєстрацією «Ернест», яка активно літала з України до Італії і з 13 січня нинішнього року припинила польоти.
 
 
Авіаційна влада Італії призупинила дію ліцензії лоукоста на перевезення пасажирів та вантажів.
 
Тим, хто купив квитки, авіакомпанія обіцяє компенсувати їхню вартість, для цього пасажирам, рейси яких скасували, необхідно заповнити форму на повернення коштів.
 
Із 2017 року «Ернест» встиг перевезти півмільйона пасажирів із Києва, Львова, Харкова та Одеси в італійські міста Неаполь, Бергамо, Болонью, Венецію, Рим, Геную, Мілан за ціною від 45 євро в одну сторону. Втім «албаноіталієць» поводив себе у небі напрочуд непунктуально: за даними Державіаслужби України, без затримок «Ернест» виконав лише 44% рейсів.
 
Трагедія в небі над Тегераном призвела до припинення польотів із Києва до Об’єднаних Арабських Еміратів. З 1 лютого українська авіакомпанія SkyUp Airlines призупинить виконання регулярних рейсів у Шарджу (ОАЕ) із Запоріжжя, Львова та Харкова.
 
Припинення польотів пов’язане із забороною виконувати польоти у повітряному просторі Ірану і Іраку, запровадженого Державіаслужбою України з 9 січня 2020 року.
 
Необхідність облітати території Ірану і Іраку викликала збільшення тривалості польотів, а також потребу робити зупинку на шляху для дозаправки.
 
«Щоб зробити наші польоти безпечнішими, ми змінили ці маршрути: тепер ми літаємо через території Єгипту та Саудівської Аравії, а також робимо зупинку для дозаправки в Анталії. Така необхідність збільшує час польоту щонайменше на три години. Це створює незручності для наших пасажирів, а також провокує зміни в розкладі інших рейсів в аеропортах прильоту — Запоріжжі, Львові, Харкові», — прокоментували в авіакомпанії. При цьому SkyUp готовий відновити польоти в ОАЕ, якщо заборону скасують.
 
Свій новий регулярний рейс до Коломбо (Шрі-Ланка) компанія продовжить виконувати, але вже з додатковою посадкою в Анталії на зворотному шляху. МАУ заявили, що, ймовірно, через «іранську» заборону закриють рейси в Бангкок (Таїланд).