Досвідчені українські біатлоністки сподіваються повернутися командою на п’єдестал пошани Кубка світу

21.01.2020
Досвідчені українські біатлоністки сподіваються повернутися командою на п’єдестал пошани Кубка світу

Досвідчені українські біатлоністки сподіваються повернутися командою на п’єдестал пошани Кубка світу. (Фото з сайта biathlon.com.ua.)

Традиційний у календарі Кубка світу внутрішньонімецький стрибок з Обергофа до Рупольдинга жодних радикальних змін у результатах української біатлонної збірної не приніс.
 
 
Знову без медалей завершилися для вітчизняних стріляючих лижників та лижниць індивідуальні старти.
 
 
Не принесли очікуваних нагород «синьо-жовтим» і естафетні перегони, хоча впродовж певного часу наша жіноча команда й перебувала в призовій трійці.
 
 
Однак у боротьбі за високі місця українським біатлоністкам забракло швидкості.
 
«Склад у нас бойовий пенсіонерський», — так перед естафетою в Рупольдингу охарактеризувала українську команду Віта Семеренко. Удруге в сезоні на командні перегони тренерський штаб заявив «золотий» квартет Олімпіади в Сочі-2014.
 
І сестри Семеренко, Юлія Джима та Олена Підгрушна знову продемонстрували, що мають достатньо пороху в порохівницях.
 
«Відчуваємо себе одним цілим», — такою є характеристика атмосфери всередині колективу від Валентини Семеренко.
 
Загалом, у колі олімпійських чемпіонок Сочі лише Юлії Джимі менше 30 років. І саме завдяки її ідеальній роботі на другому етапі збірна України змогла піднятися на проміжне третє місце у гонці. До останнього вогневого рубежу збірна України зберігала шанси на п’єдестал.
 
І якби капітан команди Підгрушна не припустилася на «стійці» одразу трьох промахів, «синьо-жовті» могли б серйозно претендувати на медаль. Проте, згаявши чимало часу на серію додаткових пострілів, у підсумку  фінішер української четвірки завершила гонку на шостій позиції.
 
Однак, як відзначила Віта Семеренко, в цій гонці вітчизняні біатлоністки чітко відчули, що можуть на рівних суперничати з лідерами світового біатлону. При цьому президент федерації біатлону України Володимир Бринзак заявив, що з огляду на результати молоді пенсія у наших ветеранів відстрочується.
 
Окрім естафети, в змагальній програмі Рупольдингу значилися також спринт та гонка переслідування. І якщо в спринтерських перегонах кращим результатом українок було 29-те місце Джими, то в «персьюті» диво-гонку видала Вікторія Семеренко, розмінявши 32-гу стартову позицію на підсумкове восьме місце. 
 
При цьому у нашій чоловічій команді відчутним прогресом може по­хвалитися Артем Прима. Після етапу в Обергофі віце-президент ФБУ Василь Карленко порадив уважніше стежити за виступом цього 32-річного уродженця Чернігова.
 
І ось: у спринті в Рупольдингу Артем фінішує восьмим, на 11-й позиції завершує гонку переслідування, щоразу демонструючи кращий поміж своїх партнерів по збірній результат. Командну ж гонку наші хлопці завершили на восьмій позиції.
 
А їхній наставник Юрай Санітра заявив, що в нинішніх умовах  це максимум, на який здатна українська збірна. 
 
Водночас до старту чемпіонату світу, який у середині лютого прийматиме італійський Антхольц-Антерсельва, ще є час, і в тренерському штабі «синьо-жовтих» упевнені, що до головних стартів сезону вітчизняним біатлоністам удасться покращити свої показники.