Група кілерів: поліція затримала підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої

15.01.2020
Група кілерів: поліція затримала підозрюваних у вбивстві Аміни Окуєвої

Бійці КОРД під час затримання ймовірного організатора вбивства Окуєвої. (Фото Нацполіції України.)

Оперативники поліції Київщини, бійці спецпідрозділу КОРД спільно з працівниками обласної прокуратури затримали групу кiлерiв, які займалися замовними вбивствами.
 
 
Їх підозрюють у вбивстві добровольця Аміни Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Адама Осмаєва. 
 
 
Першим про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.
 
 
За його даними, на рахунку злочинців є ще два замовні вбивства, вчинені у вересні 2016 року та січні 2019 року, які також розкрито.
 
 
Пан Аваков додав, що ДНК одного з затриманих збіглося з ДНК на зброї, знайденій на місці злочину.
 
 
У прокуратурі Київщини додають, що наразi слідчі дії тривають, здійснюють заходи щодо затримання всіх учасників злочинної організації та встановлення замовників.
 
Пізніше голова Нацполіції Ігор Клименко повідомив, що до складу злочинної групи загалом входило сім осіб, частину з них за підозрою у двох убивствах затримали у вересні 2019 року, а в неділю затримали ймовірного організатора вбивства Окуєвої.
 
З’ясувалося, що у вересні кілерів затримали за підозрою в причетності до вбивства директора компанії Caparol, що сталося у вересні 2016 року в селі Крушинка Васильківського району, а також до вбивства начальника відділу реклами Київського метрополітену в січні 2019-го.
 
Аналіз судових ухвал дозволив журналістам припустити, що організатором банди є уродженець міста Каспійськ республіки Дагестан, росіянин, громадянин України, менеджер Hangreplastic, раніше не судимий.
 
Зокрема, в одній з ухвал зазначалося, що злочинну організацію створив Редькін І. В. Судячи з інформації у відкритих джерелах, iдеться про Редькіна Ігоря В’ячеславовича, 1964 року 
народження. Раніше він був власником чи співвласником кількох фірм, що займаються наданням послуг харчування та виробництвом із пластмаси.
 
Нагадаємо, що 30 жовтня 2017 року на залізничному переїзді біля селища Глеваха Київської області невідомі обстріляли з кущів автомобіль Аміни Окуєвої, внаслідок чого вона загинула. Тоді як її чоловік Адам Осмаєв отримав важкі поранення, але вижив.
 
До речі, пан Осмаєв минулого понеділка прокоментував затримання підозрюваного в убивстві дружини. За його словами, він ніколи не знав підозрюваного, а також інших членів групи. При цьому він розуміє, що це замовний злочин.
 
«Щодо слідства в мене немає сумнівів, але є сумніви в судовій системі, яка відпускає підозрюваних у вбивствах», — сказав Адам Осмаєв. 
 
Чоловік також подякував правоохоронцям, зазначивши, що «це велика удача, передумовою якої стала рутинна робота поліції».
 
І впевнено додав: «Я думаю, скоро слідство надасть інформацію щодо замовників. Це представники влади в РФ».