На зимові свята Київський академічний театр ляльок готує дві прем’єри

27.12.2019
Цього різдвяно-новорічного сезону на глядачів Київського академічного театру ляльок чекає зустріч iз двома прем’єрами: «Казка для маленького зайчика» та «Сніг» за низкою зворушливих оповідань Сергія Козлова.
 
Затишну святкову атмосферу створював провідний тандем лялькарів — режисерка Оксана Дмітрієва та художниця Наталія Денисова. 
 
Постановники запевнюють, що лише в Замку на горі — Київському академічному театрі ляльок —  можна буде відчути особливий смак та настрій Нового року.
 
Адже глядачі вистави «Казка для маленького зайчика» зможуть поласувати медовими дощами, скуш­тувати морквинки замість святкової ялинки, познайомитися з довговухим героєм на ймення «Заєцьдругведмедикатаїжачка», покруж­ляти на апельсиновій планеті Земля, побігати задом наперед та зустріти найвеселіше свято року на Великій галявині. 
 
«Діти й дорослі всього світу очікують на Новий рік. Це завжди казка, таїнство, — говорить директор-художній керівник театру Ірина Чернікова, — тому ми запросили першокласних лялькарів створити це фантастичне диво на сцені нашого театру. Ми вже співпрацювали з Оксаною Дмітрієвою та Наталією Денисовою над виставою вечірньої сцени «Як загинув Гуска», яка, до речі, принесла театру низку престижних нагород на міжнародних фестивалях. Тепер надійшла пора вражати наших юних театралів». 
 
Найменших глядачів автори проєкту Марина Богомаз та Ольга Філончук запрошують на нову виставу «Сніг». Показуватимуть і вистави для сімейного перегляду, які вже встигли стати улюбленими для бага­тьох: «Красуня та чудовисько», «Карлик Ніс», «Мороз-Морозенко», «Різдвяна рукавичка».