Мода чотирилапих: українські дизайнери підтримали безпородних тварин

24.12.2019
Мода чотирилапих: українські дизайнери підтримали безпородних тварин

Модниками бувають і собаки. (Фото надане New Fashion Zone.)

Чи знаєте, що в Україні є кілька фабрик, які одягають домашніх улюбленців: у Києві, Чернігові та Хмельницькому. У нас ринок pet fashion — моди для домашніх тварин тільки розвивається. Тодi як за кордоном жодний топовий тиждень моди не обходиться без колекцій для домашніх вихованців.
 
Наприклад, Ralph Lauren випустив «собачу версію» свого фірмового поло, а коргі 93-річної британської королеви Єлизавети II хизуються у нашийниках від Louis Vuitton.
 
Феномен популярності pet fashion досліджували New York Times, агентство прогнозування трендів Cassanda і багато інших. Висновок один — ринок стрімко зростає, і це тільки початок. 
 
Тому не дивно, що нещодавно, за підтримки Асоціації зоозахисних організацій України, конкурс молодих дизайнерів New Fashion Zone ввів нову номінацію «для домашніх тварин» — Pet Wear.
 
«Нині у наших дизайнерів є можливість не тільки розвинути свій бренд на конкурсі, а й зшити цікавий одяг для різних вихованців, зокрема i для безпородних тварин. Адже Україна в лідерах за кількістю бездомних тварин. Ми хочемо акцентувати увагу на цій проблемі. Для порівняння: у Каліфорнії в зоомагазинах можна продавати кішок, собак і кроликів тільки з притулків», — розповіла Марія Терехова, керуючий партнер New Fashion Zone.
 
«Бажання одягнути свого чотирилапого друга має більш практичну мету — це захист від переохолодження, бруду чи дощу. Відповідно, асортимент одягу представленний дощовиками чи комбінезонами», — констатує Вікторія Марченко, засновник вітчизняного бренду Manny Dog Clothes.
 
«Разом із New Fashion Zone ми пропагуємо моду на безпородних тварин, — каже Марина Суркова, віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України. — Тому в якості моделей на конкурсі виступатимуть і собаки без родоводу. Адже відсутність породи — теж модно. Так вважають у багатьох країнах світу, де люди пишаються своїми вихованцями з притулків або підібраними на вулиці. Хотілося, щоб так було і в Україні. Безпородні тварини також сильно люблять своїх господарів і дарують їм радість. Люди, в свою чергу, балують їх іграшками і гарним одягом. На конкурсі для нас важливо, щоб одяг для тварин зшили зі штучних матеріалів: хутро і шкіра неприйнятні. Одяг повинен бути повітропроникним, практичним і зручним для собаки».