«Фантастика — п’ять нагород!»: Український фільм отримав гроно премій у Колумбії

24.12.2019
«Фантастика —  п’ять нагород!»: Український фільм отримав гроно премій у Колумбії

Даша Трегубова.

Вітчизняний фільм «Сторонній» отримав аж п’ять нагород на Міжнародному кінофестивалі фантастики, що пройшов нещодавно в Колумбії. Festival De Sci-Fi, Terror u Fantasia відбувся у столиці країни — Боготі, де справжніми тріумфаторами стали наші кінематографісти. Найвищі нагороди українці здобули в номінаціях «Найкращий художній фільм», «Найкращий режисер» (Дмитро Томашпольський), «Найкращий сценарій» (Дмитро Томашпольський), «Найкращий оператор» (Сергій Смичок) та «Найкращий художник» (Олексій Величко). 
 
Сюжет стрічки розгортається довкола зникнення команди синхронного плавання, яка раптово зникає під водою в басейні. Паралельно у водолікарні зникає пацієнтка під час лікувальної ванни, і, що цікаво, у приміщенні, де перебувала хвора, не було вікон, а двері були зачинені зсередини. Що поєднує ці дві події і до чого тут лялька з живим волоссям?.. Саме про це і повинні дізнатися глядачі, переглянувши стрічку.
 
У фільмі задіяні знані українські актори Даша Трегубова, Анастасія Євтушенко, Сергій Калантай. Варто також зазначити, що цей фільм здобув нагороду за кращу операторську роботу на фестивалі хоррору в канадському Онтаріо, а до того його встигли переглянути глядачі Південної Кореї, а також США. Український глядач зможе побачити прем’єрний показ стрічки лише наступного, 2020-го. Проте така реклама тільки підігріє інтерес вітчизняних кінолюбителів до цієї новинки.
 
Тішить те, що вітчизняні фільми останніми роками беруть не лише кількістю, а й якістю.