У Полтаві закрили на карантин стоматологічну академію: шестеро студентів захворіли на кір

18.12.2019
У Полтаві шестеро студентів Української медичної стоматологічної академії захворіли на кір.
 
Вони за сумісництвом працювали в урологічному й хірургічному відділеннях Полтавської обласної клінічної лікарні імені М. В. Скліфосовського, тож нині в обох закладах вживають заходи, аби запобігти поширенню інфекції.
 
Спершу з’явилося припущення, що студенти заразилися саме в лікарні, однак у лікувальному закладі стверджують, що ті вже прийшли на роботу із симптомами хвороби.
 
На сайті УМСА також спростовують інформацію щодо причетності обласної лікарні до спалаху кору у виші.
 
За словами речниці академії Світлани Польщикової, у зв’язку з виявленням одного з найбільш заразних захворювань у навчальному закладі вживають усіх необхідних запобіжних заходів із метою недопущення його розповсю­дження. Зокрема, до 7 січня наступного року виш закрили на карантин.
 
«Так збіглося, що у виші саме закінчився семестр і в цей же час у кількох студентів виявили захворювання на кір. Тож, згідно з рішенням керівництва академії, студенти мають можливість відпочити до 7 січня. Усі види занять, відробітку заборгованостей, культурно-мистецькі заходи тощо на цей період скасовуються», — повідомила Світлана Польщикова.
 
Як зазначила позаштатний експерт з інфекційних захворювань департаменту охорони здоров’я Полтавської облдержадміністрації, заступниця головного лікаря з організаційно-методичної роботи обласної  клінічної інфекційної лікарні Лідія Войтенко, насправді нічого страшного не сталося: у шести студентів — захворювання на кір середньої тяжкості, їх було госпіталізовано, однак на сьогодні вже всіх виписали у зв’язку з одужанням: температура в них нормалізувалася, висипів на шкірі немає.
 
«У нас в Україні епідемія кору, і якби студенти були щеплені, подібного не сталося б. Тож кожному потрібно починати з себе. От ви, скажімо, зробили щеплення від кору?» — поцікавилася Лідія Леонідівна.