Національна спілка журналістів підписала меморандум про співпрацю з міжнародною спільнотою Ротарі-клубів

17.12.2019
Національна спілка журналістів підписала меморандум про співпрацю з міжнародною спільнотою Ротарі-клубів

Співпрацю підкріпили спільним документом.

Виповнилося 22 роки одному з перших клубів України Ротарі-клубу «Київ-Печерськ». А рік тому на його базі виник клуб «Київ-Столиця» — шляхом реорганізації і перейменування ротарійського клубу-першопрохідця.
 
Однією зі знакових подій річниці столо урочисте підписання Меморандуму про співпрацю між Національною спілкою журналістів України і Громадською спілкою «Об’єднання ротарі-клубів України».
 
Меморандум підписали голова НСЖУ Сергій Томіленко і чинний губернатор ротарійського дистрикту 2232 (Білорусь і Україна) Микола Стеблянко. 
 
Сторони Меморандуму домовилися спільно підвищувати кваліфікацію, перекваліфікацію журналістів, сприяти опануванню ними нових навичок та професій, проводити спільні просвітницькі семінари, «круглі столи», брифінги, прес-конференції та інші заходи, спрямовані на вдосконалення вітчизняного інформаційного простору; готувати та видавати методичні матеріали; використовувати на взаємовигідних умовах матеріально-технічну базу сторін із навчальними та творчими цілями, проводити взаємні консультації з питань застосування новітніх технологій — зокрема, в реалізації гуманітарних заходів і під час навчання журналістів. 
 
Координаторами співпраці визначені перша секретарка НСЖУ, член правління Ротарі-клубу «Київ-Столиця» Ліна Кущ та президент Ротарі-клубу «Київ-Столиця» Людмила Ольховська. 

ДОВІДКА «УМ» 

Міжнародна спільнота Ротарі — це об’єднання клубів, розташованих у всьому світі. Ротарі-клуби — нерелігійні та неполітичні благодійні організації, відкриті для всіх незалежно від національної чи расової приналежності, віросповідання та політичних поглядів.
 
У світі налічується більше 36 тисяч клубів та понад мільйон двісті учасників. Головний девіз «Ротарі Інтернешнл»: «Служіння понад себе». Другим гаслом слугує вислів «Найбільше отримують ті, хто найкраще працює». Метою Ротарі є заохочення та підтримка гідного підприємництва.