Різдво у Букінгемі: від чого відмовився принц Гаррі та Меган Маркл

13.12.2019
Різдво у Букінгемі: від чого відмовився принц Гаррі та Меган Маркл

Такою запам’яталася Діана.

Коли онук королеви Єлизавети Гаррі та його дружина Меган відмовилися святкувати Різдво у колі монарших осіб, багато хто подумав: ну й правильно, що може бути нудніше, ніж застілля серед манірних принців та герцогів?
 
 
А от і неправда, і про це повідали люди, які обслуговують та працюють на британський королівський двір.
 
 
Скажімо, чоловік королеви Єлизавети — Філіпп — був (зараз усе-таки вік не дозволяє) великим прихильником міцних напоїв і хвацько змішував для гостей різноманітні коктейлі, що й зараз залюбки виконує, правда, вже не дегустуючи.
 
 
А після таких трунків завжди хочеться поспівати, та й яке Різдво без святкових піснеспівів! Покійна сестра королеви — принцеса Маргарет — була чудовим акомпаніатором, тож на свята в родинному колі завжди було весело.
 
А ще королівська родина дуже любить різноманітні настільні (чи застільні?) ігри, особливо «Монополію», але монарші особи настільки азартні, що довелося відмовитися від цієї гри, але ж є й інші...
 
Також не обходиться без традиційного англійського гумору під час обдаровування новорічними подарунками: на наступний день після Різдва сім’я збирається біля ялинки, щоб розпакувати дари — і ось тут починається найвеселіше: кожен член родини намагається зробити іншим кумедніший і, як каже сучасна молодь, прикольніший (ну справді, не «Роллс-ройси» ж дарувати).
 
Скажімо, покійна принцеса Діана спочатку не була обізнана з традиціями родини чоловіка, тож подарувала на Різдво невістці королеви — Сарі Фергюссон — чудовий кашеміровий светр. Яким же було її здивування, коли та у відповідь піднесла їй... тримач для туалетного паперу. Засвоївши урок, наступного року Діана «віддарувала» Сарі... килимок для туалетної кімнати.
 
Шкода, що список прикольних подарунків королівської родини не оприлюднюють — дещо можна було б запозичити...