Найнебезпечнішим містом України визнали південний Херсон

11.12.2019
У Всеукраїнському антирейтингу якості життя впевнено лідирує південний Херсон через близькість до окупованого Росією півострова Крим.
 
 
У прикордонному місті частіше, аніж в інших населених пунктах нашої країни, гримлять вибухи гранат, спостерігається свавілля криміналітету, правопорушення у сфері економіки при повному потуранні всьому цьому з боку місцевої влади.
 
 
Лише за одну добу в місті з населенням не більше 300 тисяч осіб до підрозділу Національної поліції у Херсонській області надходить у середньому 500—600 звернень від людей, добра третина повідомлень містить ознаки кримінального злочину.
 
Тому коли мешканці Херсона дізналися, що мер витрачає 75 тисяч гривень на місяць на персональну охорону, спалахнув скандал. Обурені люди дивувалися, чому б ці гроші не витратити на прибирання вулиць та наведення порядку в місті.
 
боку... херсонських активістів i невідомих «народних месників».
 
А ще наприкінці 2016 року двері квартири мера Херсона підпалили за допомогою запальної суміші. Хуліганів затримали й навіть засудили, але, як кажуть, «осад залишився».
 
На початку 2017 року херсонський активіст Кирило Стремоусов порвав Володимиру Миколаєнку пальто, вимагаючи дати відповідь, чому взимку міські вулиці не прибирають від льоду та снігу. 
Найжахливіший випадок у Херсоні — напад на радника мера Херсона Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року. Ця подія шокувала всю Україну.
 
Нині містяни майже одностайні в оцінках: у Херсоні, трохи подалі від центру, панує повний хаос i запустіння, по вулицях бродять зграї голодних бродячих тварин.
 
І навіть у центрі відсутнє нормальне дорожнє покриття, не вивозиться сміття і з кожним днем погіршується кримінальна ситуація. Тому не дивно, що, за результатами соціологічного дослідження групи «Рейтинг», Херсон опинився на «дні» рейтингу. 
 
Oпитування прoвoдили в 24 oблаcних центрах України, що не перебувають під контролем рocійcьких або прoрocійcьких cил, включаючи Маріупoль i Сiверськoдoнецьк.
 
Відомо, щo найбільш безпечно почуваються мешканці Маріупoля, Харкoва, Cум, Вінниці, Хмельницькoгo, Чернівців, Іванo-Франківcька та Тернoпoля.
 
А ось у ТОП-5 найнебезпечніших міст України входить не тільки Херсон, а й сусідній Миколаїв, а також Кропивницький, Сiверськoдoнецьк i Запоріжжя.
 
У соцопитуванні, в якому жителі різних міст України оцінювали, наскільки безпечно почуваються, повертаючись додому вночі, найгірше ситуацію з безпекою у своєму місті також оцінили мешканці Херсона — 66% опитаних бояться з настанням темряви виходити з дому.
 
Най-найбезпечнішими містами України, за результатами цього опитування, виявилися Тернопіль та Івано-Франківськ.