Перший етап біатлонного Кубка світу українці завершили з одним «сріблом»

10.12.2019
Перший етап біатлонного Кубка світу українці завершили з одним «сріблом»

Юлія Джима несподівано для багатьох зі «сріблом» завершила індивідуальну гонку на першому етапі КС-2019/2020. (Фото з сайта biathlonworld.com.)

«Чотири нулі у стрільбі — це буває рідко, але кожного року», — так, трохи жартуючи, коментувала свою стрільбу в індивідуальній гонці на першому етапі Кубка світу-2019/2020 Юлія Джима, завдяки котрій вона стала другою в цих непростих перегонах.
 
 
Піднявшись в компанії двох француженок — Жюстін Бреза та Жулья Сімон — на п’єдестал пошани, вітчизняна біатлоністка заявила, що це «срібло» для неї на ціну «золота».
 
 
Перед гонкою в тренерському штабі «синьо-жовтих» попередили, що під час тренувальної сесії Юлія отримала неприємну травму, зіштовхнувшись «лоб в лоб» з котроюсь із суперниць.
 
 
Утім аж занадто серйозних проблем зі здоров’ям той інцидент Джимі не приніс і вона подарувала збірній України першу в новому сезоні медаль Кубка світу, хоча й нагадала про свої старі «болячки», котрі заважали їй з повною викладкою проводити передсезонну підготовку.
 
«Я вже давно зрозуміла, що «індивідуалка» — це моє. Тут не потрібно видавати максимум з першого кола, достатньо просто пройти в своєму темпі, і вже на фініші видати максимум», — пояснила Юлія.
 
За словами колишнього наставника жіночої збірної України, словенця Уроша Велепця, котрий нині займається персональною підготовкою Джими, його підопічна виконала все «за планом».
 
«Зробила все правильно, молодець. Чотири стрільби на «нуль», а на останньому колі — додала ходом скільки змогла. Зрозуміло, що вона не в оптимальній формі, не готова повністю до сезону, багато ще болять старі травми», — уточнив Велепець.
 
Попри неоптимальний характер готовності Джима все ж отримала від тренерського штабу право на участь в естафеті. Напередодні її старту президент ФБУ Володимир Бринзак, немов про щось попереджаючи, заявив, що в командній гонці потрібно шукати варіанти на перспективу.
 
Напевно, очільник федерації говорив про роль фінішера, котру наставники довірили новачку збірної, колишній білорусці Дар’ї Блашко.
 
А в гонці дебютантка каші не зіпсувала, але нічого екстраординарного не продемонструвала, не зумівши поліпшити підсумкову позицію «синьо-жовтих», котрі завершили естафету на скромному дев’ятому місці.
 
Загалом, уже на старті перегонів, які в складі «синьо-жовтих» розпочинала Анастасія Меркушина, «синьо-жовті» випали з лідируючої групи. Свою естафету Джимі Настя передала дев’ятою. При цьо­му зі стрільбою у Юлії того вечора не склалося — використавши сумарно чотири додаткові патрони, вона ще більше віддалила команду від призових місць.
 
Після третього етапу, котрий бігла Віта Семеренко, українська збірна була восьмою, відтак дев’ята позиція на фініші Блашко виглядає доволі закономірним результатом, хоча й не тим, якого очікували вболівальники.
 
А от наші біатлоністи показали доволі пристойну командну роботу. Квартет у складі Артема Тищенка, Артема Прими, Руслана Ткаленка та Дмитра Підручного завершив естафету на високій шостій позиції.