В Ер-Ріяді завершуються останні приготування до чемпіонського мегабою в супертяжкому дивізіоні

04.12.2019
В Ер-Ріяді завершуються останні приготування до чемпіонського мегабою в супертяжкому дивізіоні

В Саудівській Аравії Ентоні Джошуа спробує взяти реванш у Енді Руїса й повернути собі чемпіонські пояси. (Фото з сайта fightnews.info.)

Боксерський світ завмер в очікуванні повторного чемпіонського побачення супертяжів Енді Руїса та Ентоні Джошуа, котре 7 грудня відбудеться в Саудівській Аравії.
 
Для того, аби американець та британець провели в Ер-Ріяді матч-реванш, там просто неба за два місяці спорудили 15-тисячну арену.
 
Несподівано втративши чемпіонський статус, Джошуа спробує повернути собі назад титульні відзнаки  WBA, WBO, IBF та IBO.
 
При цьому незалежно від підсумку дуелі левовий шматок гонорарного пирога дістанеться претенденту з Британії — 85 мільйонів доларів США. Натомість володар чемпіонських поясів зі США отримає лише 13 мільйонів «зелених». Хай там як, а Енді Руїс переконаний, що перемога знову буде за ним.
 
«Буду змушений завершити боксерську кар’єру Джошуа», — упевнено напередодні бою-реваншу заявив володар чемпіонських трофеїв.
 
Зрозуміло, що у британського «супертяжа» абсолютно інша точка зору. Проте успішною для Джошуа «битва в дюнах» Саудівської Аравії буде лише у випадку якісно проведеної роботи над помилками, через які він улітку несподівано звалився з чемпіонського трону.
 
Готуючись до реваншу, Джошуа заявив, що користувався порадами ексчемпіона світу Володимира Кличка, котрого він, нагадаємо, відправив на спортивну пенсію. Утім їхні дружні стосунки слабшими від того не стали. «Володимир розповідає мені багато про що. Він більш дисциплінований, ніж я, і дипломатичніший. Кличко дав мені поради щодо дієти та тренувань, котрі дозволили мені дещо трансформувати своє тіло. І я знову прагну стати чемпіоном світу», — наголосив Джошуа.
 
Відзначимо, що WBO зобов’язала переможця бою Руїс — Джошуа зустрітися з новачком суперважкого дивізіону, колишнім абсолютним чемпіоном у важкій вазі, українцем Олександром Усиком. Тож, аби ближче познайомитися зі своїм майбутнім візаві, Сашко на власні очі вирушить спостерігати за мегабоєм до Ер-Ріяду. До того ж в Ер-Ріяді Олександр Усик планує зустрітися з Дереком Чісорою, аби узгодити деталі можливої очної зустрічі.
 
Співпромоутер Усика — Едді Хірн — уже назвав попередню дату їхнього протистояння, котре заплановане на 8 лютого в Манчестері.
Варто нагадати, що в Саудівській Аравії мав відбутися фінал Світової боксерської суперсерії за участі Усика та росіянина Мурата Гассієва. Однак той бій, в якому йшлося про здобуття титулу абсолютного чемпіона у важкій вазі, організатори WBSS перенесли до Москви. Натомість до аравійців їдуть інші зірки світового боксу. До слова, Джошуа вже кілька тижнів проходить акліматизацію на Аравійському півострові, й подейкують, що в одному зі спарингів він опинився в нокауті.
 
Як відомо, аналогічну історію Джошуа пережив і напередодні першого бою з Руїсом, який завершився для нього достроковим фіаско. Зрозуміло, що оговтатися від нокауту не так уже й просто, хоча деталей форс-мажору, котрий трапився в тренувальному таборі британця, ніхто не розкриває. Не виключено, що це тактичні маневри команди Дшожуа перед відповідальною подією. Зрештою, наскільки вдалою видасться спроба Ентоні повернути собі чемпіонські пояси, покаже бій, якого з нетерпінням чекає весь боксерський світ.