«Шахтар» удруге за сезон втратив очки в Чемпіонаті України

03.12.2019
«Шахтар» удруге за сезон втратив очки в Чемпіонаті України

«Дубль» Артема Бесєдіна допоміг «Динамо» переграти непоступливий «Олімпік». (Фото Олександра ПРИХОДЬКА.)

Випадки, коли в нинішньому чемпіонаті країни донецький «Шахтар» втрачає очки, трапляються неймовірно рідко.
 
 
Допоки «гірники» були зосереджені повністю на внутрішній першості, їхній результат мав абсолютне значення.
 
 
Футболісти ж «Олександрії» стали першими, кому вдалося перервати переможну серію «гірників».
 
 
Після важкого «лігочемпіонського» протистояння із загребським «Динамо» підопічні Луїша Каштру в 12-му турі обмежилися «сухою» нічиєю з командою Володимира Шарана.
 
Минулого «мід-уїку» в Англії «помаранчево-чорні» зіграли продуктивний поєдинок iз «Манчестер Сіті», відстоявши важливе для турнірного значення в Лізі чемпіонів залікове очко. Проте в наступному календарному поєдинку «гірники» зазнали очкових втрат у національній першості, не зумівши переграти в гостях своїх земляків із Маріуполя.
 
«Ми дозволили цьому статися», — так по-філософськи відреагував на нічию з середняком ЧУ португальський наставник «Шахтаря» Каштру, зазначивши, що причина такого результату не пов’язана з ротацією.
 
Водночас проти приазовців за донецький колектив узагалі не грав кращий бомбардир УПЛ-2019/2020 Мораес. Тож, певно, не варто дивуватися, що свій єдиний гол у грі «гірники» забили з пенальті.
 
Окрилений успіхом очільник «Маріуполя» Олександр Бабич наголосив, що проти «Шахтаря» його команда зіграла так, як команда Каштру діяла в нещодавньому матчі ЛЧ проти «Манчестер Сіті» і це принесло результат. 
 
Так само очкових втрат після єврокубкових баталій зазнала й «Олександрія». Коментуючи виїзну поразку «Десні», помічник Володимира Шарана — Андрій Купцов — наголосив: «Часу на відновлення було мало. Ми намагалися зробити все, щоб хлопці відновилися. Сьогодні в нас були чотири заміни у складі, у порівнянні з матчем проти «Вольфсбурга». На превеликий жаль, ці хлопці не змогли замінити тих, хто грав проти німецького клубу».
 
Натомість головний тренер «деснянців» Олександр Рябоконь не скупився на компліменти своєму колективу, котрий, за прогнозами клубних аналітиків, набрав необхідну кількість балів для того, аби гарантувати собі за підсумками регулярного чемпіонату місце в єврокубковому секстеті.
 
«В останні кілька років 30 очок вистачало для потрапляння у першу шістку. Тому, можна сказати, ми досягли гросмейстерського рубежу. Солідна цифра», — наголосив Рябоконь.
 
У випадку з третім українським учасником єврокубків, то, після болісної поразки від шведського «Мальме» в Лізі Європи, столичне «Динамо» частково реабілітувалося за неприємне фіаско, котре викликало у президента клубу Ігоря Суркіса шок.
 
Утім дотиснути «Олімпік» підопічні Олексія Михайличенка змогли лише під завісу поєдинку, коли суперник через вилучення свого захисника залишився у меншості.
 
При цьому наставник «біло-синіх» наголосив, що два дні підготовки між офіційними матчами — це занадто мало, й було б добре, якби функціонери УАФ «думали про  футбол і робили хоча б приблизно рівні умови для команд, які представляють нашу країну на європейській арені». 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 16-й тур. «Львів» — «Дніпро-1» — 0:2 (Коркішко, 16; Когут, 61), «Зоря» — «Карпати» — 2:0 (Вернидуб, 54; Русин, 87), «Ворскла» — «Колос» — 1:0 (Васін, 38 (пен.)), «Десна» — «Олександрія» — 2:0 (Хльобас, 47; Філіппов, 60), «Маріуполь» — «Шахтар» — 1:1 (Путря, 49 — Тайсон, 15 (пен.)), «Олімпік» — «Динамо» — 1:3 (Захедітабар, 38 — Бесєдін, 37, 79; Де Пена, 87; вилучення: Кравчук, 73 («О»)).
Турнірне становище: «Шахтар» — 44, «Динамо» — 33, «Зоря» — 31, «Десна» — 30, «Олександрія» — 27, «Маріуполь», «Олімпік», «Дніпро-1» — 18, «Колос» — 17, «Львів», «Карпати», «Ворскла» — 11.
Бомбардири: Мораес («Шахтар») — 14, Леднєв («Зоря»), Бесєдін («Динамо») — 8.