Уперше після трьох розгромів поспіль «Шахтар» встояв у матчі проти «Манчестер Сіті»

29.11.2019
Уперше після трьох розгромів поспіль «Шахтар» встояв у матчі проти «Манчестер Сіті»

У стратегічній грі проти «Манчестер Сіті» український чемпіон не дозволив розкрити англійському гранду весь його потенціал. (Фото з сайта shakhtar.com.)

Здобувши очко в протистоянні з лідером квартету й достроковим його переможцем — «Манчестер Сіті»,  донецький «Шахтар» іще більше наблизився до «плей-оф» Ліги чемпіонів.
 
 
Утім, з огляду на турнірну таблицю в групі С, «гірники» все ще далеко знаходяться від «лігочемпіонської» весни, хоча й вихід до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів-2019/2020 повністю залежить від них.
 
 
При цьому на другу від квартету путівку до «стикових матчів» ЛЧ продовжують претендувати одразу три команди, тож останній ігровий тур, який відбудеться 11 грудня, обіцяє бути достатньо жарким.
 
 
У випадку домашньої перемоги над італійською «Аталантою» в заключному турі групового раунду підопічні Луїша Каштру гарантують собі вихід до наступного етапу суперліги. За інших обставин донецькому клубу доведеться озиратися на загребське «Динамо», котре вдома прийматиме немотивованого турнірними перспективами британського чемпіона.
 
Мінімально необхідну для виграшу «пульки» кількість очок підопічні Хосепа Гвардіоли добрали в матчі з «Шахтарем», тож  іспанський наставник «МС» не виключає, що до Хорватії поїдуть молоді резервісти клубу. Нагадаємо, що до свого останнього візиту в Манчестер український чемпіон зазнав трьох поспіль розгромів від англійського гранда в суперлізі.
 
Минулого «мід-уїку» «городяни» були не настільки агресивними, задовольнившись у грі з лідером українського футболу нічийним результатом.
 
«Найголовніше це те, що ми вийшли з групи. У грі ж нам не завжди легко вдавалося контролювати м’яч. «Шахтар» глибоко оборонявся й дуже небезпечно контратакував, не даремно ж він — лідер чемпіонату України», — констатував Гвардіола.
 
Вирушивши на Туманний Альбіон без двох лідерів атак — травмованого Тайсона та дискваліфікованого Марлоса, напередодні матчу очільник «Шахтаря», як би мимохідь, натякнув, що на полі англійського чемпіона його підочні, перш за все, сконцентруються на обороні.
 
Позбавлені важливих атакувальних козирів, «гірники» усе ж змогли відзначитися на полі суперника, паралельно не реалізувавши ще кілька пристойних голевих нагод.
 
«Шанси на перемогу мали обидві команди. «Шахтар» намагався показати свою гру. Але довелося грати з командою, котра не дозволяла нам це робити в повній мірі. Хоча й ми багато чого не дозволили «МС». Зрештою, вийшла хороша стратегічна гра», — зауважив португалець Каштру. 
 
Вочевидь, до доленосного поєдинку з «Аталантою» в «гірницькій» команді відточуватимуть тактичну схему, котра дозволить їй переграти непоступливий колектив з Італії. Утім наставник «гірників» наголошує, що головне для нього — енергія та бажання, з якими виходять на поле його підопічні.
 
У Манчестері «помаранчево-чорні» не знітилися перед титулованим опонентом, а вирішальною для підсумку гри вкотре стала вдало проведена португальським тренером «Шахтаря» заміна. Домашня ж гра проти «Аталанти» потребуватиме від «гірників» ще більшої мотивації та самопожертви, адже на кону стоятиме участь у «плей-оф» суперліги, куди, до слова, вже пробилися вісім колективів. 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 5-й тур. 
Група А. «Реал» (Іспанія) — «ПСЖ» (Франція) — 2:2, «Галатасарай» (Туреччина) — «Брюгге» (Бельгія) — 1:1.
Турнірне становище: «ПСЖ» — 13, «Реал» — 8, «Брюгге» — 3, «Галатасарай» — 2. 
Група В. «Црвена Звєзда» (Сербія) — «Баварія» (Німеччина) — 0:6, «Тоттенхем» (Англія) — «Олімпіакос» (Греція) — 4:2.
Турнірне становище: «Баварія» — 15, «Тоттенхем» — 10, «Црвена звєзда» — 3, «Олімпіакос» — 1.
Група С. «Аталанта» (Італія) — «Динамо» (Зг, Хорватія) — 2:0, «Манчестер Сіті» (Англія) — «Шахтар» (Україна) — 1:1 (Гюндоган, 56 — Соломон, 69).
Турнірне становище: «МС» — 11, «Шахтар» — 6, «Динамо» (Зг) — 5, «Аталанта» — 4.
Група D. «Локомотив» (Росія) — «Байєр» (Німеччина) — 0:2, «Ювентус» (Італія) — «Атлетико» (Іспанія) — 1:0.
Турнірне становище: «Ювентус» — 13, «Атлетико» — 7, «Байєр» — 6, «Локомотив» — 3.
Група Е. «Ліверпуль» (Англія) — «Наполі» (Італія) — 1:1, «Генк» (Бельгія) — «Зальцбург» (Австрія) — 1:4.
Турнірне становище: «Ліверпуль» — 10, «Наполі» — 9, «Зальцбург» — 7, «Генк» — 1.
Група F. «Славія» (Чехія) — «Інтер» (Італія) — 1:3, «Барселона» (Іспанія) — «Боруссія» (Д, Німеччина) — 3:1.
Турнірне становище: «Барселона» — 11, «Інтер», «Боруссія» (Д) — 7, «Славія» — 2. 
Група G. «Лейпциг» (Німеччина) — «Бенфіка» (Португалія) — 2:2, «Зеніт» (Росія) — «Ліон» (Франція) — 2:0.
Турнірне становище: «Лейпциг» — 10, «Зеніт», «Ліон» — 7, «Бенфіка» — 4.
Група Н. «Валенсія» (Іспанія) — «Челсі» (Англія) — 2:2, «Лілль» (Франція) — «Аякс» (Голландія) — 0:2.
Турнірне становище: «Аякс» — 10, «Валенсія», «Челсі» — 8, «Лілль» — 1.