У Чорному морі перекинулося вантажне судно з майже 15 тисячами овець

26.11.2019
У Чорному морі перекинулося вантажне судно з майже 15 тисячами овець

Врятувати вдалося лише 32 вівці з понад 14 тисяч.

Катастрофи в Чорному морі біля берегів Румунії зазнало вантажне судно, на борту якого перебувало 14 тисяч 600 овець.
 
 
В операції з порятунку тварин беруть участь поліцейські, пожежники і військово-морський флот країни, повідомляє Бі-Бі-Сі.
 
 
За інформацією видання, вантажне судно Queen Hind, яке йшло під прапором острівної держави Палау в Тихому океані, перевернулося 24 листопада, після того як о 12-й годині за місцевим часом покинуло румунський порт «Мідія» поблизу міста Констанца, яке є найбільшим портом Румунії і другим на Чорному морі.
 
Судно лягло на борт за кількасот метрів від берега і за 20 кілометрів від Кон­станци.
 
На борту судна було 22 члени екіпажу — всі громадяни Сирії, одного з них доставили в лікарню з переохолодженням. З іншими членами екіпажу все в порядку, їхньому здоров’ю ніщо не загрожує. Судно везло тварин до порту Джедда в Саудівській Аравії.
 
Воно вирушило в плавання з міста Тріполі, столиці Лівії. Судно довжиною 85 метрів і тоннажністю в 3785 тонн було збудоване 1980 року. 
 
Чому сталася аварія, невідомо. Місцева влада наголошувала, що розслідування проводитимуть після того, як завершиться операція з порятунку овець. За попередніми даними, з води вдалося врятувати живими лише 32 вівці.