Талант бездоганних «па»: Національна опера прощається з Аніко Рехвіашвілі

20.11.2019
Талант бездоганних «па»: Національна опера прощається з Аніко Рехвіашвілі

Аніко Рехвіашвілі. (Фото з сайта театру.)

Національна опера України і вдячні поціновувачі високого мистецтва прощаються в Києві 20 листопада з художньою керівницею балету театру, професоркою, народною артисткою України Аніко Рехвіашвілі. У засвіти вона пішла на 56-му році життя після важкої тривалої хвороби. 
 
 
Талант Аніко Рехвіашвілі розкрився в багатьох виставах балетної трупи, поставлених нею впродовж останнього десятиліття, особливо після 2013 року, коли її призначили художнім керівником балетної трупи Національної опери України. Ще до того вона заявила про себе як талановитий організатор ансамблю-театру «Сузір’я Аніко». 
 
 
На сцені Національної опери України Аніко поставила балети «Віденський вальс», «Данієла», «Дама з камеліями», «Снігова королева», «Ночі в садах Іспанії», «Трикутний капелюх», «Дафніс і Хлоя», «Юлій Цезар».
 
Її свіжа і креативна творчість, прагнення до осучаснення класичних форм балетної вистави, пошуку цікавих і неординарних інтерпретацій музики видатних композиторів у контексті часу та моральних координат сучасного життєвого простору завжди робили її вистави цікавими і глибокими за емоційною наповненістю, яскравістю форм, зазначають колеги.
 
Сформувавшись у великого митця-художника, Аніко Рехвіашвілі вийшла на лінію помітної творчої реформи, яку планувала здійснити найближчим часом. Не судилося, не сталося...