У Корсуні лісівники щороку збирають по 300 кілограмів лимонів

19.11.2019
У Корсуні лісівники щороку збирають по 300 кілограмів лимонів

У лісгоспі Корсуня вродили лимони Майєра. (Фото надане пресслужбою Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.)

На Черкащині лісівники вміють не лише ліс вирощувати, вони ще й чималі врожаї лимонів збирають.
 
 
Як розповіли «УМ» у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, приміром, у Корсунь-Шевченківському лісгоспі вже багато років вирощують лимони Мейєра.
 
 
Наразі у теплиці Корсунського лісництва, яка має площу 500 квадратних метрів, росте 120 плодоносних дерев. Тож щороку тут збирають близько 300 кілограмів плодів.
 
 
Лісівники пояснюють, що лимон Мейєра — це гібрид лимона та апельсина, який характеризується високими смаковими якостями з низьким вмістом кислоти і є значно солодшим за звичайний лимон. У висоту дерева можуть досягати до 2,5 метра у теплицях, у контейнерах у кімнатних умовах — до 1,5 метра. 
 
За слова головного лісничого Корсунського лісництва Олега Коверди, його колеги не лише врожаї з екзотичних дерев збирають, у контейнерах вони вирощують саджанці лимона Мейєра і реалізовують їх усім охочим не лише на Черкащині, а й в інші області України.
 
При цьому консультують майбутніх «мічуріних», що та як треба робити, аби лимонне дерево заврожаїлося.
 
Серед найважливіших факторів, наголошують у Корсунському лісгоспі, яких необхідно дотримуватися при вирощуванні лимона, — забезпечення світлового режиму до 12 годин, стабільність вологості повітря, дотримання температурного режиму та підживлювання корисними речовинами.