«Знедолена» Енн Хетеуей: актриса відзначає 37-ліття

15.11.2019
«Знедолена» Енн Хетеуей: актриса відзначає 37-ліття

Енн Хетеуей.

Днями відсвяткувала своє 37-ліття голлівудська оскароносна актриса Енн Хетеуей. Дівчина почала зніматися ще з 17 років, а вже в дев’ятнадцять стала справжньою зіркою, зігравши у фільмі «Щоденники принцеси».
 
 
У свої 23 роки актриса опинилася в прекрасній компанії знімальної групи фільму «Горбата гора», який отримав аж три «Оскари». Та про свій «Оскар» зірка згадує зі смутком, адже дався він їй ой як важко.
 
 
Напередодні церемонії вручення нагород актриса була настільки виснажена зйомками у фільмі «Знедолені», що вже не відчувала радості від номінування на найвищу нагороду у світі кіно.
 
 
Звісно, попрацювати у стрічці, знятій за твором світової класики, надзвичайно престижно, тож Енн прочитала однойменний роман Віктора Гюго на одному диханні і настільки пройнялася долями героїв роману, що виконана нею арія Фантіни (героїні, яку мала зіграти Хетеуей) — матері Козетти, з однойменного мюзиклу, викликала сльози на очах режисера. (До слова, ця пісня ввійшла у фільм).
 
Заради ролі актриса пішла на неабияку жертву — обрізала своє розкішне довге волосся. Та й на цьому вона не зупинилася: їй здалося, що вона занадто «гладка» для виснаженої життям і незгодами Фантіни (чи не жарт — цілих 57 (!) кг при зрості 173 см), тож перейшла мало не на хліб і воду і зупинилася лише тоді, коли терези показали 47 кг, а дівчину мало не вітром колисало.
 
Саме такою, на думку Енн, і мала бути знедолена і стражденна мати, готова заради доньки на найбільші жертви. Актриса зізналася, що їй щоночі снилася нормальна їжа.
 
Спочатку режисер підтримував пані Хетеуей у її прагненні найправдивіше вжитися в роль, але коли це вже перейшло межі нормальності, просто заборонив їй голодувати. Що ж, «знедолення» актриси принесло плоди у вигляді «Оскара», тож усі жертви не були марними.