За останній місяць ще 5% українців розчарувались у новій владі

13.11.2019
Такий загальний висновок випливає з результатів останнього опитування Центру економічних та політичних досліджень ім. Разумкова: оцінка громадянами ситуації в країні та діяльності влади, рівень довіри до соціальних інститутів та політиків.
 
За останній місяць частка українців, які вважають нинішню владу кращою за попередню, знизилася з 48 до 43%.
 
Частка тих, хто вважає, що теперішнє керівництво країни нічим суттєво не відрізняється від попереднього, зросла з 27% до 30%. 
 
Нова влада гірша за попередню — так вважають уже не 8%, а 12% громадян.
 
37,5% респондентів переконанi, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі (у вересні 2019 р. так вважали 57%, у жовтні 2019 р. — 45%), 35% — що події розвиваються в неправильному напрямі (у вересні — 17%, у жовтні — 29%). Отже, частка тих, хто вважає, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі, зрівнялася з часткою тих, хто дотримується протилежної точки зору.
 
Оцінюючи зміни в різних сферах суспільного життя за цей період, найчастіше респонденти вiдповiдали, що ситуація не змінилася (виняток становить рівень цін і тарифів, де переважно зазначається погіршення ситуації).
 
Отже, соціологічні заміри показників ситуації у країні в цілому порівняно з початком 2019 р. показали: 48% респондентів вважають, що вона не змінилася, 26% — що загальна ситуація в країні погіршилася, а 15% — що покращилася.
 
Дослідження провела соціологічна служба Центру Разумкова з 1 по 7 листопада 2019 року. Було опитано 2 тис. 15 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей, за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.