«Мотор» зазнав шостої поразки на груповому етапі чоловічої гандбольної суперліги

12.11.2019
«Мотор» зазнав шостої поразки на груповому етапі чоловічої гандбольної суперліги

У протистоянні з «Монпельє» запорізькому «Мотору» не вдалося втримати навіть нічию. (Фото з сайта handball.motorsich.com.)

Можна лише уявити, ступінь розчарування команди, котра програє поєдинок, що мав завершитися на її користь. У домашньому матчі проти віцечемпіона Франції — «Монпельє»  запорізький «Мотор» лідирував із перевагою в п’ять м’ячів. І здавалося, що нарешті лідер українського гандболу здобуде свою першу перемогу в груповому раунді нинішньої Ліги чемпіонів.
Утім виграти у «Монпельє» підопічним Миколи Степанця вдалося лише перший тайм. За словами наставника запорізької команди, в перерві він намагався пояснити своїм підопічним, що суперник у першій половині гри грав напіврезервним складом, тож після перерви варто буде докласти ще більших зусиль для успішного підсумку двобою.
«У другому таймі наш суперник задіяв усіх своїх кращих виконавців. Ми ж ті моменти, де могли переграти один на один, — не використали», — відзначив Степанець.
Міг «Мотор» відстояти нічию, однак за кілька секунд до фінальної сирени, потужним гравцям «Монпельє» вдалося пробити захист українського клубу.
«На майданчику у двох таймах грали дві різні команди. Спочатку ми показали хорошу гру в обороні та нападі. А на початку другої половини у нас виникли проблеми. Варто визнати, що в нинішньому сезоні другий тайм — це наша ахіллесова п’ята. І сьогодні ми його провалили», — зізнався капітан «Мотора» Захар Денисов.
«Мотористам» лише й залишається, що дякувати суперникам за хороший спаринг та неоціненний «лігочемпіонський» досвід. При цьому в активі українського чемпіона після семи турів лише одне очко, здобуте в грі проти португальського «Порту», й неприємне останнє місце у своєму октеті.
Водночас теоретичні шанси піднятися на шостий щабель у групі, з якого можна буде потрапити до «плей-оф», у «Мотора» ще є, адже попереду в команди Степанця повне друге коло в «пульці». Утім очільник запорізького колективу визнає, що група «мотористам» дісталася дуже сильна, а рівень гри його команда демонструє недостатній для того, аби залишити останню сходинку й потіснити конкурента з прохідної позиції, від якої тепер «Мотор» відділяє сім пунктів.
Щоправда, не все так погано у запоріжців у нинішньому сезоні на євроарені. Уперше заявившись до участі в SEHA-лізі, в протистоянні з доволі серйозними опонентами команда Степанця посідає у своїй групі перше місце й упевнено рухається до мети — фіналу чотирьох. Можливо, за інших обставин вимогливий президент «Мотора» В’ячеслав Богуслаєв уже б наважився на радикальні кадрові зміни, проте успішна гра «мотористів» у Східно-Європейській гандбольній лізі — достатній аргумент, аби не застосовувати для команди «холодний душ». 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Чоловіки. Група В. 7-й тур. «Мотор» (Україна) — «Монпельє» (Франція) — 25:26 (17:12; Бабічев (7) — Дескат (5)).
Турнірне становище: «Кіль» — 11, «Монпельє», «Вардар» — 9, «Веспрем», «Віве Кельце», «Порту» — 8, «Брест» — 2, «Мотор» — 1.