У третьому турі Кубка Європи обидва українські клуби програли свої поєдинки

08.11.2019
У третьому турі Кубка Європи обидва українські клуби програли свої поєдинки

Фавориту своєї «пульки» в Кубку Європи, котрий представляє білоруський чемпіонат, український віцечемпіон поступився з розгромною різницею. (Фото з сайта kyiv-basket.com.ua.)

До групового раунду нинішнього Кубка Європи український баскетбол делегував дві команди, котрим за жеребом випало грати в одному квартеті.
 
 
На старті турніру очільник «Дніпра» Денис Журавльов виказав бажання, аби і його команда, й баскетболісти «Київ-Баскета» синхронно пробилися до наступного раунду змагань.
 
 
Утім, якщо столичний клуб у своєму активі наразі має дві перемоги та одну поразку, претендуючи на одну з двох путівок до наступного етапу Кубка Європи, то дніпряни в першому колі не здобули жодного позитивного результату, отримавши на екваторі групового турніру неприємний статус аутсайдера квартету.
 
Минулої середи, гостюючи в Софії, у «Дніпра» була чи не найкраща нагода відкрити лік своїм перемогам на груповому етапі.
 
І хоча після третьої чверті гри з «Левськи» перевага команди Журавльова становила лише одне очко, сам факт її наявності говорив про сприятливі для українського клубу перспективи.
 
У попередньому турі «Левськи» вдома поступився «Київ-Баскету», тож і «дніпряни» могли розраховувати на позитивний підсумок свого болгарського вояжу.
 
Проте завершити матч на свою користь четвертий колектив попереднього розіграшу української суперліги не зміг. У поєдинку, котрий практично весь час проходив, як на гойдалках, більше пощастило господарям.
 
В одній з останніх своїх атак баскетболістам «Дніпра» не вдалося дальнім кидком зрівняти рахунок матчу, натомість атака-відповідь «Левськи» виявилася результативною, забезпечивши таким чином болгарському клубу першу перемогу в групі.
 
На рахунку «Дніпра» — три невдачі, щоправда, всі вони мають гостьову прописку. Відтак у команди Журавльова ще буде можливість потішити своїх шанувальників успішними матчами, от тільки чи вистачить їх для продовження боротьби за Кубок Європи — питання.
 
Натомість інший український повпред у КЄ цілком обґрунтовано претендує на другу путівку від групи, хоча в минулому турі «Київ-Баскет» зазнав болісного фіаско, показавши, що наразі не має необхідного потенціалу для конкуренції за першу сходинку в групі з найсильнішою командою білоруського чемпіонату — «Цмокі-Мінськ».
 
Поразка білоруському колективу, за котрий грають різнопланові легіонери, з різницею в 25 очок — відчутний удар по амбіціях колективу латвійця Айнарса Багатскіса.
 
«У сучасному світі кажуть, що талант суперника можна компенсувати жорсткістю, агресивністю. А щоб залишатися в грі з «Цмокі-Мінськ», нам потрібно було краще зіграти в нападі. Моя ж помилка в тому, що я помилився зі стартовим складом, і команда дозволила супернику повести в рахунку — 15:1», — сказав головний тренер київського колективу.
 
Варто відзначити, що паралельно з Кубком Європи мінський клуб виступає ще й у ВТБ-лізі, де має спаринги з фаворитом найсильнішого клубного турніру Старого світу — московським ЦСКА.
 
На думку капітана «Київ-Баскету» Максима Пустозвонова, досвід виступів у цьому турнірі робить «Цмокі-Мінськ» суперником іншого рівня. Утім, як переконує один з лідерів українського віце-чемпіона, у його колективу залишаються непогані шанси на вихід із групи. 

ТАБЛО 

Кубок Європи. Група F. 3-й тур. «Київ-Баскет» — «Цмокі-Мінськ» — 74:99, «Левські» — «Дніпро» — 85:78.
Турнірне становище: «Цмокі-Мінськ» — 3 перемоги/0 поразок, «Київ-Баскет» — 2/1, «Левськи» — 1/2, «Дніпро» — 0/3.