Зеленський доручив керувати Тернопільщиною колишньому «регіоналу»

05.11.2019
Зеленський доручив керувати Тернопільщиною колишньому «регіоналу»

Ігор Сопель — фанат «Кварталу 95». (Фото з відкритих джерел.)

Так склалося, що нового голову облдержадміністрації Володимир Зеленський представляв у Тернополі в акурат після Хелловіну, тож не дивно, що дехто згадував у цьому зв’язку про чортів.
 
 
У поминальний день, коли тернополяни масово відвідують цвинтарі й моляться за душі своїх померлих, невесело стало у «файному місті» і найвеселішому президентові України — в стінах держадміністрації його зустріли дружним скандуванням «Ганьба!», що відразу поширили і телеканали, й інтернет-сайти.
 
 
А сам він засмутив патріотичну частину населення Тернопільщини, представивши як нового очільника обласної державної адміністрації колишнього члена Партії регіонів (фото партійного квитка з датою членства від 2012 року перед тим поширили численні ЗМІ) Ігоря Сопеля. Хоча партіями останній, схоже, не дуже перебирає.
 
Так, за інформацією з відкритих джерел, у 2010—2015 роках він був депутатом Хоростківської (Гусятинський район Тернопільської області) міськради від партії «Громадянська позиція», відтак балотувався до цієї ж ради від «Народного фронту», ну а вже на цьогорічних парламентських виборах виборював мандат від «Слуги народу», але програв.
 
У контексті кадрової політики президента Володимира Зеленського вже нікого не здивувало, що його ставленик виявився фанатом «Кварталу 95», на підтвер­дження можна знайти багато відповідних фотографій на особистих сторінках новоспеченого голови облдержадміністрації та його дружини у Facebook та Instagram. Далі — біографічне.
 
Ігор Михайлович Сопель народився 16 вересня 1974 року в місті Хоросткові Тернопільської області. Закінчив Хорстківську загальноосвітню школу № 1 та Тернопільський державний технічний університет (за спеціальністю інженер-механік).
 
Працював слюсарем, потім — інженером на Хоростківському цукровому заводі. З 2003 року займається підприємницькою діяльністю. З 2010-го — керівник Хоростківського регіонального підрозділу хмельницького ТОВ «Агробізнес», яке займається виробництвом хлібобулочної продукції.
 
За інформацією сайту YouControl, бізнес Ігоря Сопеля класифікується як «роздрібна торгівля продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами».
 
У найсвіжішій декларації, оформленій для подання кандидатури на посаду голови Тернопільської облдержадміністрації, ним вказано річний дохід від підприємницької діяльності у розмірі 965 тисяч гривень та трохи більше як 44 тисячі заробітку в компанії «Агробізнес», а також — 350 тисяч гривень, 7 тисяч доларів та 6,5 тисячі євро готівки.
 
Вказане майно — магазин, торговий кіоск та квартира площею 68 квадратних метрів у рідному Хоросткові, легковий автомобільToyotaCamry 2014 року випуску.
 
У декларації також зазначено, що його дружина Ольга Сопель є власницею 27 відсотків гуртожитку в тому ж Хоросткові, загальна площа власності — 171,9 кв. м. Дружиною задекларовано також користування житловим будинком площею 120 кв. м. в селі Увисла Гусятинського району, власником якого є третя особа.