Дострокова перемога: Льюїс Хемілтон здобув шосту в кар’єрі чемпіонську корону

05.11.2019
Дострокова перемога: Льюїс Хемілтон здобув шосту в кар’єрі чемпіонську корону

Льюїс Хемілтон — шестиразовий чемпіон світу в «королівських» перегонах. (Фото з сайта 112.ua.)

Завершивши Гран-прі США на другій позиції — слідом за партнером по команді Вальтері Боттасом — британець Льюїс Хемілтон достроково, за два етапи до фінішу, здобув шостий за ліком чемпіонський титул у «Формулі-1» і тепер до історичного рекорду найтитулованішого пілота «королівських» перегонів Міхаеля Шумахера йому бракує лише одного тріумфу.
 
 
Якщо володар Кубка Конструкторів визначився в середині жовтня в Японії, то для визначення переможця в особистому заліку пілотів «Мерседесу» довелося трохи зачекати. 
 
 
Попри те, що внутрішньокомандне протистояння між Хемілтоном та Боттасом не виглядало аж занадто запеклим, серія вдалих вересневих гонок у виконанні гонщиків «Феррарі» та успішні фініші другого пілота «Мерседесу» не дозволили лідеру чемпіонату аж занадто далеко відірватися на фінішній прямій сезону.
 
І хоча в останні місяці Хемілтон постійно вказував на те, що «Феррарі» має велику перевагу в швидкості на прямих, розвинути свій успіх після тріумфів у Бельгії, Італії та Сінгапурі у «Скудерії» не змогли.
 
Сочі, Сузука, Мехіко та Остін — на цих автодромах, як і на початку сезону, боліди «Мерседесу» були знову поза конкуренцією.
 
По суті, до чергової коронації Хемілтона «формулічний» світ готувався вже на Гран-прі Мексики, проте однієї лише перемоги в гонці Льюїсу виявилося замало для дострокового чемпіонства, адже Вальтері Боттас вирішив потягнути інтригу, залишивши у Мехіко собі шанси на віртуальну перемогу.
 
Оскільки в команді ще раніше заявили, що не будуть заважати Боттасу боротися за чемпіонство, Вальтері вирішив не здаватися й на наступному етапі — в США, проте цього разу від нього залежало вже не так і багато.
 
І хоча кваліфікацію Хемілтон провів не надто добре — після п’ятого місця на стартовій решітці завадити Боттасу здобути четверту перемогу в сезоні йому було не під силу — зрештою, для перемоги в особистому заліку йому вистачило й другого місця на американському п’єдесталі.
 
«Мене переповняють емоції, адже гонка вийшла тяжкою. Вальтері дуже добре провів уїк-енд, а мені після складної кваліфікації дуже хотілося відігратися й допомогти команді зробити переможний дубль. Я сумнівався, чи спрацює стратегія з одним піт-стопом, але старався з усіх сил», — розповів Хемілтон.
 
Зрештою, британець виграв третій поспіль і шостий загалом чемпіонський титул у «Ф-1» і тепер, аби наздогнати за кількістю титулів «Червоного барона» Льюїсу залишилося зробити один крок.