У Тернополі працівників ЖЕКів та ОСББ залучать до боротьби з наркотиками

01.11.2019
Тернопільські правоохоронці запровадили новацію у боротьбі з наркоманією.
 
Відтепер до цієї нелегкої справи будуть підключені комунальні служби міста, а також — представники ЖЕКів та ОСББ.
 
Ідеться про виявлення та ліквідацію так званих «закладок» — відповідних написів, графіті та інших позначок на стінах будівель i парканах, які допомагають зацікавленим знайти і придбати наркотики.
 
Як повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області, на недавній зустрічі співробітників управління протидії наркозлочинності та комунальних установ було ухвалено рішення спільними зусиллями «виявляти, документувати, а потім знищувати рекламні надписи на будинках та інших будівлях про продаж заборонених речовин».
 
За словами начальника управління протидії наркозлочинності національної поліції в Тернопільській області Михайла Димиди, для цього буде створено спеціальну групу, куди увійдуть представники правоохоронних органів, комунальних підприємств, муніципальної поліції, ЖЕКів, ОСББ та інших організацій і установ.
 
Будь-яка інформація про «кримінальні» написи на вулицях, у дворах, парках i скверах буде оперативно передаватися правоохоронцям, які її документуватимуть, перевірятимуть отримані дані та викриватимуть злочинців, а комунальники під контролем муніципальної інспекції займатимуться знищенням забороненої реклами.
 
Як розповів Михайло Димида, продавці наркотиків працюють за традиційною схемою — обирають один із мікрорайонів обласного центру, впродовж однієї-двох діб наносять відповідні надписи, відтак очікують клієнтів. Останні ж, побачивши бажану позначку, повідомляють про неї й своїх наркозалежних знайомих. Зрозуміло, що тільки власними силами оперативно виявляти та ліквідовувати всі такі позначки правоохоронцям було досить складно.