Чехи інвестували у Черкащину близько 20 мільйонів доларів

29.10.2019
Днями на Черкащині побувала делегація Чеської Республіки, зокрема депутат парламенту Петер Ґаздік, представники Злінського краю — заступник голови Крайової Ради депутатів Йозеф Зіха, директор Департаменту освіти Мілан Філіп i співвласник Корпорації V.P. Partner Вадим Кирничний.
 
Як розповідають у Черкаській ОДА, відвідати Шевченків край вони вирішили після запрошення Міжнародної дипломатичної місії народної дипломатії. Адже наразі в області працюють сiм чеських компаній, які інвестували в Черкащину близько 20 мільйонів доларів.
 
Ці інвестиції працюють у сільському господарстві, харчовій промисловості, виробництві мінеральних утеплювачів, нерухомості, у спорті, уточнили посадовці облдержадміністрації.
 
Обсяг зовнішньоторговельного товарообігу між підприємствами Черкащини та Чеської Республіки за підсумками січня-липня  2019 року становить 2,9 мільйона доларів.
 
Цього разу представники Чехії відвідали на Черкащині обласну медичну академію,  Національний університет імені Богдана Хмельницького, Першу міську гімназію,  бізнес-коледж, ознайомилися з роботою комунальних медичних установ.
 
Депутат парламенту Чеської Республіки Петер Ґаздік відзначив непоганий рівень матеріально-технічного забезпечення черкаських закладів освіти та охорони здоров’я, а також наголосив на потужному кадровому потенціалі Черкащини.
 
За його словами, на сьогодні є можливість обмінюватися досвідом, організовувати відрядження чеських i черкаських медиків, освітян, студентів, аби набувати нових умінь i навичок.
 
Результатом зустрічі стала домов­леність щодо підписання угоди про співробітництво між Черкаською ОДА та Злінським краєм Чеської Республіки, який iще у 2006 році подібну офіційну програму співпраці уклав із Львівською обласною державною адміністрацією. Тож з упевненістю можна казати «красні ден», що у перекладі з чеської означає «прекрасний день».