Підліток у Смілі врятував від страшної смерті у глиняному котловані малого хлопчика

29.10.2019
Підліток у Смілі врятував від страшної смерті у глиняному котловані малого хлопчика

Юний рятівник Ярослав Степаненко і малий Богдан біля того самого котловану. (Фото надане пресслужбою Головного управління ДСНС у Черкаській області.)

У  черкаському місті Сміла 14-річний Ярослав Степаненко врятував від страшної смерті на п’ять років молодшого Богдана, який тонув у глиняному котловані.
 
 
Як розповідають «УМ» у Черкаському обласному управлінні ДСНС, у  той день на старій човновій станції біля Смілянської ТЕЦ 9-річний Богдан, учень 3-го класу, запускав у небо іграшковий пінопластовий літачок. Але поривом вітру літачок занесло до глиняного котловану, який був ущент заповнений технічною водою.
 
 
«Коли малий підбіг туди й намагався дістати улюблену іграшку, глиняний берег не витримав, і хлопчик вмить опинився у воді. Він не вміє плавати, тож запанікував і почав кликати на допомогу, а  тим часом його щосекунди все більше «затягувало» у глину», — розповідають у ДСНС Черкащини.
 
У ту мить неподалік перебував 14-річний Ярослав Степаненко. Підбігши до водойми, він не роздумуючи  кинувся на порятунок дитини. Підпливши ззаду та міцно захопивши за одяг потопаючого, юний рятівник зумів дістатися до берега. З допомогою інших дітей, які в цей час також були на березі, хлопці вийшли на тверду поверхню.
 
«Мені було дуже страшно. Навіть на хвильку здалось, що ми не зможемо вибратися, бо глина так сильно засмоктувала. Богдан був увесь у глині, брудний, знесилений i мокрий. Я дав йому свою куртку», — пригадує пережите Ярослав. І додає: «Через кілька хвилин прибіг батько Богдана і забрав його додому, де йому викликали «швидку допомогу». 
 
Як з’ясувалося, Богдан  наковтався брудної води. Лікарі промили шлунок i сказали, що його життю нічого не загрожує.
 
Дізнавшись про мужні дії Ярослава Степаненка під час порятунку життя дитини, Головне управління ДСНС у Черкаській області висунуло його кандидатуру на участь у Всеукраїнській акції «Герой-рятувальник року».