«Шахтар» уперше в сезоні втратив очки у чемпіонаті України

29.10.2019
«Шахтар» уперше в сезоні втратив очки у чемпіонаті України

«Олександрія» першою в чемпіонаті країни відібрала очки у «Шахтаря». (Фото з сайта upl.ua.)

Перше коло чемпіонату країни донецький «Шахтар» про­йшов із абсолютним результатом, залишившись ледь не єдиним клубом у футбольній Європі, котрий із початку сезону не втратив жодного очка.
 
 
Продовження «гірниками» переможної серії й у другій частині регулярного сезону виглядало повністю реалістичною подією, в яку вірив і наставник лідера Луїш Каштру.
 
 
«Коли у команди переможна серія, всі думають, що поганого результату не буде. Ми й сьогодні (у поєдинку 12-го туру проти «Олександрії») чекали перемоги, але не реалізували багато моментів. Не найкращий наш день», — сказав після «сухої» нічиєї з командою Володимира Шарана португальський очільник донецького клубу.
 
Упродовж гри кращий бомбардир «Шахтаря» Мораес не реалізував низку голевих моментів, уперше з початку сезону змусивши свою команду завершити матч національної першості без голів. Попри те, що у четвер «Олександрія» провела непростий поєдинок Ліги Європи в Сент-Етьєні, у підопічних Шарана знайшлися сили, аби в другому гостьовому матчі поспіль здобути бойову нічию.
 
«Нам не потрібна була мирова та крижаний душ, аби розуміти всю відповідальність кубкового матчу з «Динамо» (30 жовтня). Звісно, нам хотілося перемогти й продовжити нашу 100-відсоткову серію, але ми розуміємо, що нашим суперникам також потрібні очки. Зрештою, «Шахтар» — це команда чемпіонату, а не вище його», — відзначив Каштру.
 
Так само, без перемог, минув минулий тиждень і у динамівського колективу. Як і «гірники», зігравши внічию на євроарені, миром завершили столичні футболісти й свій поєдинок в ЧУ.
 
Утім, якщо донецькі футболісти не змогли переграти одного з претендентів на медалі, котрим є бронзовий призер минулої першості, то «Динамо» втратило очки у протистоянні з одним із аутсайдерів турніру. Торік «Карпати» також відібрали очки у «біло-синіх», і тих очок, за словами їхнього президента Ігоря Суркіса, столичній команді забракло в боротьбі за «золото».
 
Нині ж «біло-зелені» не до­зволили столичній команді скоротити відставання від підопічних Каштру, у котрих так і залишилася десятиочкова перевага над головним переслідувачем.
 
«Важко щось говорити. Звісно, не повинно було бути такого результату, хоча могли ще й навіть програти. Це футбол, таке може траплятися. Якщо створюється багато моментів, а забивається тільки один гол — це погана реалізація», — визнав головний тренер динамівців Олексій Михайличенко.
 
Доленосний гол у свої ворота «біло-сині» отримали на 85-й хвилині від свого захисника Артема Шабанова, котрий, до слова, за кілька днів до того врятував власну команду від фіаско в матчі ЛЄ з «Копенгагеном». «Усією командою підтримали Шабанова», — сказав після гри динамівський форвард Артем Бесєдін. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 12— й тур. «Маріуполь» — «Колос» — 2:0 (Кірюханцев, 39; Топалов, 86; вилучення: Максименко, 90 («К»)), «Зоря» — «Ворскла» — 4:0 (Русин, 16; Юрченко, 45 (пен.); Кабаєв, 62; Леднєв, 77; вилучення: Баєнко, 56 («В»)), «Олімпік» — «Дніпро-1» — 3:2 (Тейшейра, 11; Кравчук, 69; Вантух, 81 — Когут, 4; Назаренко, 70; вилучення: Сафронов, 68 («Д»)), «Львів» — «Десна» — 1:4 (Вітор, 61 — Фаворов, 2 (пен.); Хльобас, 9, 46: Дегтярьов, 41; вилучення: Абнер, 81 («Л»)), «Шахтар» — «Олександрія» — 0:0 (вилучення: Патрік, 76 — Шастал, 84), «Динамо» — «Карпати» — 1:1 (Вербич, 50 — Шабанов, 85 (у свої ворота)).
Турнірне становище: «Шахтар» — 34, «Динамо» — 24, «Десна» — 23, «Зоря» — 22, «Олександрія» — 20, «Маріуполь» — 16, «Колос» — 14, «Дніпро— 1», «Олімпік» — 11, «Карпати» — 10, «Ворскла», «Львів» — 8.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 11