У Черкасах вшанували пам’ять загиблих захисників України

23.10.2019
У Черкасах вшанували пам’ять загиблих захисників України

Стела пам’яті у Черкасах. (Фото надане пресслужбою міської ради.)

Стелу пам’яті на честь 28 черкащан, які віддали свої життя на російсько-українській війні, відкрили біля Будинку ветеранів по вулиці Чехова, 112.
 
 
Як розповіли «УМ» у міській раді, це приміщення колишнього дитячого садочка Спілка ветеранів повітряно-десантних військ та військ спеціального призначення орендує із зими цього року з наміром відкрити повноцінний Будинок ветеранів.
 
 
Нині тут уже працює кабінет психологічної реабілітації, проводяться уроки військово-патріотичного виховання. І відкриття стели стало одним із таких уроків для жителів міста.
 
«Багато наших земляків зараз ризикують своїми життями, захищаючи Україну, і, на превеликий жаль, за п’ять років війни багато хто з них загинув за рідну землю. Наш обов’язок — належним чином вшанувати пам’ять полеглих та підтримати тих, хто повернувся з війни додому», — наголосив під час відкриття черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.
 
Рішенням міської ради всім загиблим присвоєно звання «По­чесний громадянин міста Черкаси» та удостоєно відзнаками «За заслуги перед містом Черкаси».
 
Батько одного із загиблих героїв Анатолій Панченко підкреслив, що стела з портретами загиблих черкащан особливо важлива для підростаючого покоління, аби сучасна молодь знала, якою ціною здобуваються свобода і незалежність України.
 
Меморіал створений за кошти небайдужих, ідея та виконання належать ветеранам АТО та їхнiм побратимам. Так, кладку стели робив власноруч ветеран АТО, танкіст Володимир Пожидаєв.