Єрусалим на Поділлі: у Шаргороді презентували туристичний маршрут

22.10.2019
Єрусалим на Поділлі: у Шаргороді презентували туристичний маршрут

«Хресна дорога» Шаргорода. (Фото надане організаторами.)

Як можна назвати унікальне містечко Шаргород, де поруч з однією з найстаріших синагог сторіччями мирно співіснують католицький та православний монастирі, а маршрут  «хресної дороги»  — однієї з небагатьох у Східній Європі — прокладено повз могили цадиків?
 
Звичайно ж, Єрусалим на Поділлі. Додайте до опису сучасні скульптури та мистецьку резиденцію з готелем, що розташувалися у приміщеннях закинутого цукрового заводу, і невимовної краси краєвиди —  і зрозумієте, що наступна ваша поїздка  вихідного дня має відбутися саме у Шаргород на Віннич­чину.
 
Там, якщо забажаєте,  для вас проведуть екскурсію-квест — захопливу подорож iз гідом, під час якої доведеться  шукати таємні ходи,  розшифровувати магічні знаки, перевтілюватися в пам’ятник та відкривати несподівані артефакти там, де їх узагалі не мало б бути.  
 
Така спеціальна екскурсія була розроблена в рамках програми «Малі міста — великі враження» Міністерства культури і презентована  11 жовтня на фестивалі шаргородської мультикультури «Від шаленого штетлу до сучасного мистецтва».