У Черкасах понад 50 видавництв презентували новинки

22.10.2019
У Черкасах три дні поспіль тривав 3-й книжковий фестиваль «Перехрестя культур», який проходив в обласній філармонії. Фестиваль було організовано за підтримки Українського культурного фонду.
 
Участь у книжковому форумі, девіз якого — «Люди, книги, знання», взяли понад 50 видавництв та сотня українських майстрів слова, зокрема,  Сергій Жадан, Ірена Карпа, Вахтанг Кіпіані, Дара Корній,  Макс Кідрук, Леся Мудрак, брати Капранови, Сашко Дерманський Галина Вдовиченко, Остап Дроздов, Маркіян Прохасько, Антін Мухарський. 
 
У рамках книжкового  фестивалю були не лише презентації нових книжок та творчі зустрічі з письменниками, а й лекції, виступи поетів і музикантів, звучала вулична музика, було створено оригінальні фотозони,а  ще відбувся виступ гурту «Жадан і Собаки» із новою програмою «Мадонна».
 
«Черкаси читають! Батьки і діти на книжковому форумі — ось так виховується інтерес до книги і читання», — говорить черкаська письменниця Валентина Коваленко, яка презентувала на книжковому фестивалі свою нову книгу для старшокласників «Втеча».
 
«Три дні неймовірного драйву, енергії, обіймів і знайомств», — додає  організаторка книжкового фестивалю у  Черкасах Людмила Фіть.