Після першої поразки напрофі-ринзі Олександр Гвоздик втратив титул чемпіона світу

22.10.2019
Вітчизняні боксери-професіонали настільки привчили своїх уболівальників до гучних перемог, що мало хто очікував почути про болісне фіаско Олександра Гвоздика в його об’єднавчому чемпіонському бою проти росіянина Артура Бетербієва.
 
 
Утім спортивна доля розпорядилася так, що, маючи перевагу за очками після дев’яти раундів, у десятій за ліком «трихвилинці» українець отримав серію разючих ударів, які, в підсумку, відправили його в «нокаут», позбавивши таким чином Гвоздика пояса чемпіона WBC.
 
 
Виходячи у Філадельфії в ринг проти Бетербієва, за плечима український боксер мав лише переможну профі-історію. Щоправда, статус непереможного бійця також мав і його російський візаві — чемпіон світу за версією IBF у напівважкій вазі.
 
Зрештою, Бетербієв записав на свій рахунок 15-ту поспіль перемогу технічним нокаутом. Натомість Гвоздик після програного бою опинився в лікарні, де пройшов поглиблене неврологічне обстеження.
 
Кілька днів тому, пробувши близько тижня в комі, в США помер боксер Патрік Дей, який в андеркарді бою Усик — Уїзерспун зазнав разючого нокаутуючого удару від Чарльза Конуелла. Загалом, це далеко не перший нещасний випадок у світі професіонального боксу.
 
Проте саме після нього там заговорили про необхідність нових заходів для захисту життя та здоров’я боксерів-професіоналів.
У протистоянні Гвоздика та Бетербієва рефері в ринзі доволі уважно стежив за фізичними кондиціями українця, й коли той у 10-му раунді тричі поспіль опинився на канвасі, суддя одразу припинив бій.
 
Водночас після бою українця одразу ж відправили до госпіталю, аби пересвідчитися у відсутності важких наслідків нокаутуючих ударів. У госпіталі він провів дещо більше часу, ніж потрібно на діагностичні заходи. Утім, як заявив тренер українського боксера Тедді Атлас, це потрібно було для перестраховки.
 
«Усе нормально. Ніякого крововиливу в мозок немає. Слава Богу, все обійшлося незначним струсом мозку від ударів по потилиці», — наголосив Атлас.
 
За таких умов у Гвоздика ще буде можливість повернутися в ринг і навіть здобути один із вакантних чемпіонських поясів. Однак робити це йому доведеться, постійно озираючись на своє здоров’я.