Кабмін виділив Смілі на опалення 16 мільйнів гривень

18.10.2019
Кабінет Міністрів ухвалив рішення про спрямування до міста Сміла безповоротної допомоги — 16,1 млн грн.
 
Як наголошує голова Черкаської ОДА Ігор Шевченко, ці кошти критично необхідні, аби люди в Смілі вчасно отримали в домівки тепло.
 
«Відбулася надважлива нарада у Міністерстві розвитку громад та територій України під головуванням очільниці міністерства Альони Бабак. Питання порядку денного — критична ситуація з опалювальним сезоном у Смілі»,— розповідає голова Черкаської ОДА.
 
Він каже, що переговори були тривалі та складні. Адже спочатку йшлося про надання поворотної допомоги, яку і місто Сміла, і Черкаська область не можуть собі дозволити. Хоча, за фінансовими показниками, міська влада мала змогу частково погасити борги. Але цією можливістю не скористалася. 
 
«Під час наради я поінформував про фінансово-економічні розрахунки та необхідність вирішення питання, аби опалювальний сезон у Смілі таки почався вчасно», — стверджує Ігор Шевченко.
 
Робимо все, додає він, щоб надзвичайної ситуації у зв’язку з опалювальним сезоном у Смілі не було. «Вважаю великою перемогою те, що питання вирішуємо не на тлі паління шин у Смілі чи в холодних лікарнях та школах, як це було минулого року», — підсумовує голова ОДА.
 
Нагадаємо, що торік у Смілі місцеві жителі організовували акції протесту через холод у квартирах, школах, дитсадках та лікарнях.