Олександр Усик успішно дебютував у суперважкому дивізіоні

16.10.2019
Олександр Усик успішно дебютував у суперважкому дивізіоні

Після завершення сьомого раунду суперник Олександра Усика — Чазз Уїзерспун — відмовився від продовження бою. (Фото з сайта sport.bigmir.net.)

Дебют Олександра Усика у суперважкому дивізіоні нареш­ті відбувся.
 
 
Команда українця оперативно знайшла заміну нідерландцю Тайрону Спонгу, котрого спіймали на допінгу, й Сашко, як і планувалося, 12 жовтня вийшов у ринг чиказької «Уїнтраст-арени», де прог­нозовано здобув перемогу над 38-річним Чаззом Уїзерспуном із США.
 
 
Наразившись на град ударів українського бійця, після завершення сьомого раунду господар рингу був змушений відмовитися від продовження бою.
 
«Мені жодного разу не зробили боляче, але я втомився. Можливо, якби я мав більше часу на підготовку, то показав би дещо кращий бій», — зізнався по завершенні протистояння Уїзерспун.
Важчий на 12 кг за українця, Чазз прийняв на себе 139 точних ударів від свого візаві. Натомість сам, згідно зі статистикою, лише 21 раз влучно потурбував Усика.
 
«У супертяжкій вазі все трохи повільніше відбувається. І, звісно, відрізняються удари. Вони відчуваються, навіть коли тобі влучають у плече. Занадто вже хлопці багато важать», — поділився своїми першими відчуттями від нового дивізіону український важковаговик.
 
До поєдинку з Уїзерспуном Усик — до слова, екс-абсолютний чемпіон світу у важкій вазі — зумів збільшити свої габарити до 97,5 кг. Проте в планах Сашка подальше нарощування ваги, адже він не приховує свого бажання найближчим часом зу­стрітися з «топовими» «супертяжами», котрі за ваговими показниками нагадують Уїзерспуна.
 
За словами британського промоутера Еді Хірна, переможця повторного поєдинку між Ентоні Джошуа та Енді Руїсом, якому нині належать чемпіонські пояси WBA, WBO, IBF та IBO, зобов’яжуть битися з Усиком, відтак після короткого перепочинку Олександр планує розпочати підготовку до свого чергового чемпіонського бою.
 
Хоча, як свідчить Хірн, котрий водночас опікується промоутерськими справами Джошуа та Усика, український боксер у своєму дебютному бою поміж «супертяжів» уже пристрілювався до свого майбутнього візаві з чемпіонськими трофеями.
 
«Потрібно розуміти, що наступний бій Усика буде мати титульний статус.
 
Тож дуже добре, що з Уїзерспуном він провів сім раундів, а не завершив усе в першому. Бій iз переможцем дуелі Джошуа — Руїс небезпечний для будь-кого. Усик хоче битися за пояс, і він від свого не відступиться. Тому я радий, що він отримав свої сім раундів практики», — наголосив Еді Хірн.
 
При цьому Усик наголошує, що задоволений боєм з Уїзерспуном, оскільки, на його думку, американець показав кращий бокс, ніж той, якого чекали від Спонга з Нідерландів.
 
«Гадаю, що провів успішний дебют. Почуваюся чудово й радий, що нарешті завершився мій тривалий простій, через який заледве не виникли внутрішні проблеми. Але все добре — я виконав завдання, котре ставила переді мною команда», — відзначив Усик.