В одній групі Кубка Європи зіграють одразу двоє представників української чоловічої суперліги

11.10.2019
В одній групі Кубка Європи зіграють одразу двоє представників української чоловічої суперліги

Баскетбольний «Дніпро» без проблем подолав кваліфікаційний бар’єр Кубка Європи.

Не зумівши подолати останній етап кваліфікації Ліги чемпіонів, як втішний бонус «Київ-Баскет» отримав місце у груповому раунді Кубка Європи, де на українського віцечемпіона чекатиме ще один «сюрприз» — поєдинки з іншим представником вітчизняної суперліги — «Дніпром».
 
 
До «основи» Єврокубка команда Дениса Журавльова пробилася доволі легко, розбивши за сумою двох матчів білоруський «Борисфен» із Могильова.
 
 
Їхня дуель хоч і мала статус дніпровського «дербі» (Могильов також стоїть на Дніпрі), проте особливої боротьби не вийшло.
 
 
Представник українського баскетболу виявився значно потужнішим за свого білоруського опонента. По суті, доля протистояння була вирішена вже в першому поєдинку, коли в гостях «Дніпро» здобув перемогу з перевагою в 25 очок — 101:76.
 
У матчі-відповіді наставник українського клубу дозволив навіть собі поекспериментувати, надавши в заключній чверті поєдинку шанс молодим виконавцям iз «лави».
 
«На паркет вийшли молоді хлопці, котрі наробили простих помилок. Ну а «Борисфен» нас за це покарав, бо до кінця поєдинку грав в оптимальному складі. Звісно, ми очікували, що «просядемо» в рахунку, однак усе ж хотіли перевірити в дії наш резерв, надати хлопцям шанс, аби довели, що вони не даремно в нашій команді» — пояснив свої тактичні рішення в повторній грі очільник «Дніпра» Денис Журавльов.
 
Утім навіть провал у четвертій чверті не позбавив «Дніпра» перемоги в домашньому матчі проти «Борисфена» — 81:71. Цікаво, що 15 хвилин ігрового часу за «дніпрян» у цьому поєдинку провів син мільярдера Ігоря Коломойського — Грегорі. Щоправда, жодного очка новачок, який у літнє міжсезоння переїхав до Дніпра зі Сполучених Штатів Америки, де виступав за одну з команд місцевої студентської ліги, так і не здобув. 
 
Хай там як, а за побитий «Борисфен» уже на груповому етапі спробують поквитатися їхні земляки — баскетболісти «Цмокі-Мінськ», які разом iз болгарським «Левські» складуть компанію українському тандему в «єврокубковій» групі F.
 
Водночас у першому турі групового раунду КЄ-2019/2020 дніпрянам доведеться помірятися силами з «Київ-Баскетом». Їхнє протистояння відбудеться 23 жовтня в столичному Палаці спорту.
 
Однак нині у «Дніпрі» прагнуть сконцентруватися на поєдинках української суперліги. Денис Журавльов не приховував, що масова ротація в кінцівці домашнього поєдинку проти «Борисфена» була пов’язана з бажанням зберегти сили лідерів команди (Корнієнка, Тимофєєнка, Шунделя, Дугата) перед матчем ЧУ проти «Запоріжжя», котре після стартових турів перебуває на чільній позиції в турнірній таблиці.
 
Зауважимо, що через участь «Київ-Баскета» й «Дніпра» у єврокубкових кваліфікаціях старт нового сезону в чоловічій суперлізі вийшов повністю асинхронним. Приміром, «Харківські соколи», виступаючи в статусі новачків ліги, вже встигли програти чотири матчі поспіль. Натомість фіналісти попереднього розіграшу — «Хімік» i «Київ-Баскет» — провели лише по одному (переможному) поєдинку. Тоді як інший дебютант ЧУ — «Прометей» із Кам’янського — розпочав змагання з двох перемог. Такий же доробок мають і їхні сусіди по регіону — баскетболісти «Дніпра».