Андрій Шевченко вірить у те, що збірна України проб’ється на ЧЄ-2020

11.10.2019
Андрій Шевченко вірить у те, що збірна України проб’ється на ЧЄ-2020

Андрій Шевченко вірить у те, що збірна України проб’ється на ЧЄ-2020. (Фото з архіву «УМ».)

Найближчими днями національна збірна України може достроково кваліфікуватися до фінальної частини чемпіонату Європи-2020.
 
 
Маючи попереду ще три тури відбору, питання участі підопічних Андрія Шевченка в майбутньому Євро може вирішитися в домашніх поєдинках проти Литви (11 жовтня, в Харкові) та Португалії (14 жовтня, Київ), в яких «синьо-жовтим» необхідно здобути чотири бали.
 
 
Водночас існує велика ймовірність того, що для участі в ЧЄ українським збірникам вистачить і трьох набраних очок у заключних трьох поєдинках відбору. І перемога над аутсайдером групи — Литвою — один із ключових кроків на цьому шляху.
 
 
У Вільнюсі команда Шевченка доволі легко переграла литовських футболістів, розгромивши їх iз рахунком — 3:0. Щодо повторного поєдинку, то наставник «синьо-жовтих» обіцяє підійти до нього так само відповідально й зосереджено.
 
«Попереду в нас один із найважливіших матчів. Усі чудово розуміють, що позитивний підсумок гри з Литвою суттєво збільшить наші шанси на вихід із групи», — наголосив Андрій Шевченко.
 
Водночас в українській збірній сподіваються на максимально потужну підтримку своїх уболівальників, котрі, за словами вітчизняних футболістів, повинні допомогти їм впоратися з литовською командою. «Литовці нас уже вивчили й знають наші сильні сторони, тому, можливо, використають іншу схему гри.
 
Але, сподіваємося, що в Харкові буде повний стадіон і «дванадцятий гравець» стане для нас хорошим стимулом та натхненником», — сказав форвард «синьо-жовтих» та бельгійського «Генка» Роман Яремчук.
 
Про важливість уболівальницького стимулювання на «Металісті» українські збірники говорять, пам’ятаючи про відповідальний поєдинок проти потужної португальської збірної в Києві, напередодні якого — в грі проти аутсайдера групи — у наших хлопців може увімкнутися підсвідома економія сил.
 
У таборі чинного чемпіона континенту вже заявили, що до столиці України приїдуть лише по перемогу. Українська ж команда в тому поєдинку потребуватиме абсолютно іншого результату. Проте Андрій Шевченко не поспішає зазирати в майбутнє: «Аби говорити про Португалію, потрібно вдало зіграти матч iз литовцями». 
 
Так само обмаль інформації головний тренер «синьо-жовтих» розкриває й щодо свого можливого працевлаштування в рідному для нього «Мілані», котрий днями залишився без очільника.
 
Власне, Шевченко не приховує, що минулого тижня зустрічався зі спортивним директором «россо-нері», своїм давнім другом Паоло Мальдіні. Як свідчать окремі італійські ЗМІ, Шевченко навіть погодився очолити «Мілан», але трохи згодом.
 
«Я маю контракт з національною командою України й збираюся до кінця його допрацювати. Тож жодних думок, аби її залишити, не було. Я вірю в нашу збірну й планую стримати свою обіцянку — вивести «синьо-жовтих» на чемпіонат Європи-2020», — заявив Шевченко.