Зима близько, але ще почекає: синоптики прогнозують потепління

08.10.2019
Зима близько, але ще почекає: синоптики прогнозують потепління

В українські Карпати завітала зима. (Фото з сайта korrespondent.net.)

Зима вперто стукає у двері — днями у Карпатах випав сніг. Зокрема, геть замело і високогір’я, і гірськолижні курорти: Драгобрат, Захар Беркут, Тростян, Буковель.
 
 
У деяких місцях випало до 30 сантиметрів снігу, який не тане, бо почалися заморозки -3, -5°, хоча вдень температура повітря від 1 до 3° тепла.
 
 
Подібна погода не лише в Карпатах, а й в інших регіонах України. Приміром, як зазначає український синоптик Наталя Діденко, навколо Коростеня на Житомирщині вчора літав сніг.
 
Холодно було і в інших регіонах нашої держави.
 
До 9 жовтня переважатиме повітряна маса арктичного походження, повідомляє Укргідрометцентр, тож у північних, західних та центральних областях будуть сильні заморозки у повітрі 0-5°.
Але синоптики просять українців не налаштовуватися на зиму , бо осіннє потепління обов’язково ще буде. 
 
«Найближчої неділі, з 13-го жовтня, хоча й за попереднім прогнозом, проте все ж приємно повідомити, погода буде сонячною та теплою. Протягом дня +15+22 градуси, на північому сході +12+16 градусів», — інформує Наталя Діденко.
 
За її словами, потепління розпочнеться вже в середу, поступово, не без дощів у середині тижня. А вже у неділю будемо радіти сонцю та теплу.