Винагорода за зраду Україні: Вишинського призначили виконавчим директором інформагенції «Россія сєгодня»

08.10.2019
Колишнього голову «РІА Новості Україна» Кирила Вишинського призначили на посаду виконавчого директора інформагенції «Россія сєгодня», повідомляють російські інфор­м­агенції.
 
 
Нагадаємо, обвинувачений в Україні за кількома статтями Кримінального кодексу Кирило Вишинський був серед 35 осіб, яких з України повернули до Росії 7 вересня в рамках обміну «35 на 35». 28 серпня «найгуманніший у світі» Київський апеляційний суд звільнив шпигуна Вишинського зі слідчого ізолятора. Його відпустили під особисте зобов’язання.
 
 
Вишинський мав з’являтися до суду на першу вимогу, повідомляти про зміну місця проживання й утриматися від спілкування зі свідками у своїй справі. Водночас суд не зобов’язував Вишинського носити електронний браслет і здавати на зберігання паспорт для виїзду за кордон.
 
Головний редактор «РІА Новості-Україна» Кирило Вишинський був затриманий 15 травня 2018 року за підозрою в державній зраді (стаття 111 Кримінального кодексу України). Крім держзради, Вишинському інкримінували спробу повалення конституційного ладу, сепаратизм, розпалювання національної ворожнечі й незаконне зберігання зброї. Та попри серйозні звинувачення він потрапив до списку на обмін.