Еліна Світоліна близька до «вісімки» підсумкового турніру року WTA «Прем’єр»

04.10.2019
Еліна Світоліна близька до «вісімки» підсумкового турніру року WTA «Прем’єр»

Другий тиждень поспіль Еліна Світоліна грала у чвертьфіналі турніру WTA «Прем’єр». (Фото з сайта bigmir.net.)

Після проходження тенісистами останнього з четвірки турнірів «Великого шолому» думки кращих представників рейтингів АТР та WTA максимально зосереджуються на підсумкових змаганнях року, куди потрапляють по вісім кращих повпредів чоловічого та жіночого дивізіонів.
 
 
Переможниця минулорічного «Підсумкового турніру WTA» — прима українського тенісу Еліна Світоліна — прагне знову зіграти на цьому важливому турнірі, адже в протилежному випадку вона втратить занадто багато рейтингових очок.
 
 
Попри те, що один з впливових членів її команди — харківський бізнесмен Юрій Сапронов — радить Еліні не певний час відмовитися від тенісу й повністю зосередитися на хірургічному лікуванні свого травмованого коліна, краща тенісистка України продовжує набирати залікові бали для виступу на підсумковому турнірі 2019 року.
 
Її нинішня позиція в «гонці» до китайського Шенчьженю, де в найближчі п’ять років (після завершення контракту з Сінгапуром) Жіноча тенісна асоціація підбиватиме «підсумки року», хоч і прохідна, але не надійна.
 
За останні кілька тижнів Світоліна змогла покращити свій результат і піднятися в цих перегонах з дев’ятого на прохідне восьме місце, при тому що в рейтингу WTA, як і раніше, прима вітчизняного тенісу залишається в ролі третьої ракетки світу.
 
Минулого тижня Еліна дійшла до чвертьфіналу престижного турніру серії «Прем’єр 5» в китайському Ухані, де зазнала несподіваного розгрому від маловідомої, але досвідченої Елісон Ріск із США — 1:6, 3:6. «Це мине», — написала в соцмережі про неприємну невдачу українка й вирушила до Пекіну закріпляти свої позиції в першій «вісімці» «перегонів до Шенчьженю».
 
У столиці Китаю Світоліна вже дійшла до чвертьфінальної стадії, перегравши по черзі господарку кортів Явань Ван (7:6 (7:5), 7:6 (7:1) та американку Софію Кенін (6:3, 6:7 (8:10), 6:3).
 
Цікаво, що в поєдинку проти Кенін краща тенісистка України оновила один зі своїх персональних рекордів, зробивши за гру 13 подач на виліт.
 
А перемога в наступному раунді, де опоненткою українки буде восьма ракетка планети Кікі Бертенс з Голландії, гарантовано забезпечить Еліні участь в Підсумковому турнірі 2019 року.
 
Відзначимо, що в другому раунд і«Пекін оупен» Бертенс вибила з розіграшу іншу українську тенісистку — Даяну Ястремську, після чого друга ракетка України повністю переключилася на парний турнір, де в дуеті з латвійкою Оленою Остапенко вперше в своїй кар’єрі дісталася півфіналу рівня «Прем’єр».