У Запоріжжі близько сотні ветеранів АТО розпочали безстроковий пікет місцевого Держгеокадастру

02.10.2019
У Запоріжжі близько сотні ветеранів АТО розпочали безстроковий пікет місцевого Держгеокадастру

Запорізькі ветерани АТО втомилися від відписок місцевих чиновників.

Вхід до місцевого управління Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру в Запоріжжі заблокували минулого понеділка близько сотні ветеранів АТО і ООС iз вимогою нарешті виділити їм земельні ділянки.
 
 
Під двері установи ветерани поклали шини та стоси паперів з офіційними відмовами в отриманні землі, які вже кілька років надсилали їм бюрократи, та із судовими відмовами у законних претензіях ветеранів.
 
 
За їхніми словами, вони зіткнулися із саботажем місцевої влади й управління Держгеокадастру, які ігнорують їхні вимоги про виділення їм землі.
 
Відтак бійці встановили перед будівлею установи намет i діжки й оголосили про безстрокову акцію протесту. Також вони вимагають зустрічі з новопризначеним головою Запорізької ОДА Віталієм Турінком, щоб той вникнув у проблему. Чиновник пообіцяв поспілкуватися з активістами лише за кілька днів.
 
«Ну, якщо «губернатор» не хоче до нас, будемо тоді до Києва достукуватися. Хай приїде хтось від Зеленського, чи сам Зеленський приїде. У нас акція безстрокова, мирна. Маємо намір вирішити по землі всі питання», — заявив у коментарі місцевим ЗМІ організатор мітингу Ігор Маринюк.
 
За його словами, п’ятитисячна запорізька армія ветеранів Донбасу втомилася слухати брехливі рапорти влади про видачу запорізьким бійцям земельних ділянок.
 
«Зараз новий «губернатор», новий начальник Геокадастру, новий президент, який говорить про боротьбу з корупцією. Вважаємо, що тут потрібно звільняти всіх, хто п’ять років саботував видачу землі запорізьким ветеранам», — каже пан Маринюк.
 
У пресслужбі Запорізької облдержадміністрації повідомили, що новий керівник області Турінок планує зустрітися з ветеранами АТО, а також відвідати управління Держгеокадастру.
А поки що акція протесту ветеранів АТО у Запоріжжі триває.