США посилили санкції проти Росії через втручання у вибори

02.10.2019
США посилили санкції проти Росії через втручання у вибори

Євген Пригожин.

Управління з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США посилило санкції проти російських підприємств та осіб, які намагалися вплинути на проміжні вибори у 2018 році.
 
 
Про це мінфін США повідомив у понеділок, 30 вересня. Водночас там зазначили, що немає ніяких доказів того, щоб цим особам вдалося вплинути на результати виборів.
 
 
Зокрема, посилено тиск на російського бізнесмена Євгена Пригожина, який і раніше перебував у санкційному списку американської влади з 2018 року.
 
Санкції націлені на його активи, зокрема, на три літаки та яхту. Окрім того, під санкції потрапили шестеро співробітників компанії Internet Research Agency («Агенція інтернет-досліджень», відома як «фабрика тролів». — Ред.), котру фінансує Пригожин. 
 
Четверо з них були під американськими санкціями і раніше, а в новий список включено росіян Дмитра Кузьміна та Ігоря Нестерова.
 
Також США застосовуватимуть заходи до компаній Autolex Transport Ltd, Beratex Group Limited, зареєстрованих на Сейшельських островах, та зареєстровану в Чехії Linburg Industries Ltd, які також пов’язані з Пригожиним.
 
«Адміністрація невтомно працюватиме над захистом нашого виборчого процесу і наполегливо переслідуватиме будь-якого іноземного суб’єкта, який намагатиметься втрутитися у вибори 2020 року», — попередив міністр фінансів США Стівен Мнучін.
 
Наближеного до російського президента бізнесмена Євгена Пригожина ЗМІ називають «кухарем Путіна». Його пов’язують iз діяльністю так званої «фабрики тролів».
 
Окрім того, вважається, що він фінансує деякі приватні військові компанії, зокрема, так звану «Приватну компанію Вагнера», яка відзначилась участю у війні в Сирії та конфліктах в окремих африканських країнах.