Під Полтавою знову згоріло 60 гектарів стиглої кукурудзи

02.10.2019
Біля села Абрамівка Машівського району на Полтавщині від необережного пово­дження з вогнем місцевих жителів зайнялося 80-гектарне поле кукурудзи. Врятувати від знищення вдалося лише 20 гектарів. 
 
«Хтось із селян поблизу 80-гектарного кукурудзяного поля, що належить товариству «Машівка—Агро-Альянс», спалював суху траву. Поривом вітру вогонь перекинуло на поле. На місце події прибуло п’ять відділень пожежникiв, але єдине, що могли зробити у тій ситуації, так це відсікти поширення полум’я по периметру. Працівники агрофірми, рятуючи врожай, виорали площу трьома тракторами. На жаль, 60 гектарів вигоріло вщент», — про подробиці надзвичайної події розповіла речниця Головного управління ДСНС у Полтавській області Світлана Рибалко.
 
За її словами, незважаючи на те, що температурні показники трохи знизились, на території області зберігається найвищий, п’ятий, рівень пожежної небезпеки, оскільки рослинність дуже суха.
 
На жаль, люди часто нехтують небезпекою і спалюють рештки бур’янів чи сухої трави, що призводить до таких катастрофічних наслідків.
 
Для порівняння з аналогічним періодом: якщо минулого року виникло вісім пожеж на сільськогосподарських угіддях, то цього року вже 21, які знищили понад 200 гектарів урожаю. Чотири рази горіли кукуру­дзяні поля, в результаті чого втрачено понад 100 гектарів посівів. 
 
Винних не встановлено, відтак ніхто не поніс покарання, а заподіяні ними збитки дуже великі.