Віцечемпіону України «Київ-Баскету» не вдалося подолати кваліфікаційний бар’єр Ліги чемпіонів

01.10.2019
Віцечемпіону України «Київ-Баскету» не вдалося подолати кваліфікаційний бар’єр Ліги чемпіонів

На шляху до групового етапу Ліги чемпіонів «Київ-Баскет» зіштовхнувся з непрохідною «піренейською скелею». (Фото Віталія МОХНАЧА.)

Характеризуючи непростого суперника своєї команди в фіналі кваліфікації Ліги чемпіонів, наставник «Київ-Баскета» Айнарс Багатскіс говорив, що іспанський «Бургос» має хороший склад і прекрасний зал, через що пробитися українському віце-чемпіону до групового раунду турніру буде дуже складно.
 
 
Наскільки потужно виглядають головні дійові особи піренейського клубу, «Київ-Баскет» побачив у першому матчі дуелі, котра відбулася у столиці України, коли на паркеті Палацу спорту підопічні Багатскіса поступилися супернику трьома очками (83:86).
 
 
Водночас у матчі-відповіді київському колективу довелося зіштовхнутися з обома ударними компонентами опонента, відчувши на собі, зокрема, й неймовірно потужну ауру мультифункціонального Колізею в Сан-Пабло, про яку говорив добре знайомий з європейським баскетболом латвієць Багатскіс. 
 
Зведена в 1967 році як арена для кориди, нещодавно вона зазнала масштабної архітектурної трансформації, перетворившись на місце для культурних, спортивних та комерційних заходів. Головною ж візиткою Колізею в останні роки є баскетбольна команда «Бургос», поєдинки котрої притягають на трибуни арени глядачів не менше, ніж бої биків.
 
Серед тисячі відгуків, котрі у всесвітній мережі залишили відвідувачі головної критої арени в місті Сан-Пабло, постійно згадувалися слова про незабутню атмосферу під час баскетбольних поєдинків, котру генерували несамовиті фанати місцевої команди.
 
Наскільки потужною виглядає ця комбінація, київська команда пересвідчилася дуже швидко. Уже після двох чвертей повторного поєдинку (на велику перерву команди пішли за рахунку — 54:31) шанси київського клубу на вдале подолання «лігочемпіонської» кваліфікації мали нульовий потенціал.
 
Після відпочинку атмосфера Колізею продовжила тиснути на «Київ-Баскет», який усе більше відставав за очками від господарської команди.
 
В один момент перевага «Бургосу» над київською командою майже досягла 40 пунктів, після чого господарі паркету дещо збавили оберти.
 
У підсумку, за сумою двох матчів, український віцечемпіон поступився іспанському середняку з рахунком — 182:145. Виїзний же поєдинок до Сан-Пабло (62:96) має стати для «Київ-Баскету» хорошим уроком «на згадку» — таким собі трампліном на шляху його становлення.
 
Нагадаємо, що в міжсезоння «Київ-Баскет» пережив практично повне перезавантаження й, за словами його нового наставника Багатскіса, лише у січні-лютому команда буде здатна демонструвати оптимальну гру. 
 
Незабаром в Україні розпочинається національний чемпіонат, на старт якого вийде дев’ять колективів, серед яких і пара новачків — «Прометей» із Кам’янського та «Харківські соколи».
 
Вочевидь, «Київ-Баскет» прагнутиме покращити свою позицію в минулому розіграші, котрий завершився для них поразкою у фіналі южненському «Хіміку».
 
Думається, спробують підопічні Багатскіса гідно проявити себе й у груповому раунді Єврокубку ФІБА, куди вони потрапили після вильоту з Ліги чемпіонів.