Поліцейська на Полтавщині врятувала 7-річного хлопчика, на якого падав уламок будівлі

25.09.2019
Поліцейська на Полтавщині врятувала 7-річного хлопчика, на якого падав уламок будівлі

Гарна та смілива.

Інспектор відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Полтавській області Сона Нагієва врятувала від найгіршого малолітню дитину, миттєво зорієнтувавшись у ситуації.
 
Побачивши, що з висоти приблизно другого поверху летить уламок цегли просто на хлопчика, вона в останню мить змогла відвести небезпеку. 
 
«Подія сталася кілька днів тому, проте Сона не розповідала нікому про це на роботі, аж поки на ім’я начальника управління не надiйшов лист-подяка від мами врятованого хлопчика. З’ясувалося, того ранку вони опинилися водночас в одному місці. Наша співробітниця чекала своїх попутників, щоб разом їхати в центр міста, біля котельні в мікрорайоні Левада. Повз неї проходили мама із сином — жінка йшла попереду й розмовляла по мобільному телефону, тому навіть не побачила, яка небезпека чатувала на її дитину, котра ішла слідом. Аж раптом приблизно з  висоти другого поверху котельні відірвався уламок цегли й полетів просто на хлопчика. В одну мить Сона штовхнула дитину вперед, крикнувши «Обережно!» і цим врятувала життя — небезпечна брила впала на те місце, де могла бути голова хлопчини», — розповіла керівниця відділу ювенальної превенції полтавського поліцейського главку Ірина Карюк. 
 
Керівниця характеризує свою підлеглу як хорошу перспективну спеціалістку. Раніше Сона Нагієва працювала у слідстві, але дуже хотіла займатися захистом прав дітей, тож рік тому перейшла в ювенальну превенцію на посаду інспекторки. 
 
Мама врятованого хлопчика Олена Бас просить керівництво Нац­поліції в Полтавській області заохотити Сону Нагієву по службі.