Всеукраїнське військове паломництво стало родинною акцією сотень українських сімей

24.09.2019
Всеукраїнське військове паломництво стало родинною акцією сотень українських сімей

Під час ХІ Всеукраїнського військового паломництва до Зарваниці. (Фото Юрія КУЛЬПИ.)

У ці вихідні в широко відомому Марійському духовному центрі Зарваниці, що є однією з найбільших святинь для вірних Української Греко-католицької церкви, проходило ХІ Всеукраїнське військове паломництво.
 
 
Організаторами його стали департамент військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ спільно з Міністерством оборони, Національною гвардією та Державною прикордонною службою України.
 
 
Цьогорічна проща була присвячена військовослужбовцям та їхнім родинам і відбувалася під гаслом «Я та дім мій будемо служити Господу!».
 
Участь у ній узяли військовослужбовці різних формувань та з’єднань, члени їхніх родин, добровольці, родини загиблих воїнів, курсанти військових навчальних закладів, військові капелани різних конфесій та волонтери.
 
Як повідомив пресофіцер 44-ї тернопільської окремої артилерійської бригади Юрій Кульпа, впродовж двох днів у Зарваниці відбулося чимало духовних заходів, серед яких — і лекції священнослужителів на теми «Основні виклики в родині військовослужбовця», «Як здолати війну в сім’ї», «Дар батьківства та материнства у військовій родині».
 
Паломники пройшли символічною Хресною дорогою та взяли участь в заупокійній літургії за полеглими захисниками України та поминальній ході зi свічками до монумента Небесної сотні.