П'ять «сухих»: динамівці перервали чотириматчеву серію без перемог у Чемпіонаті України

24.09.2019
П'ять «сухих»: динамівці перервали чотириматчеву серію без перемог у Чемпіонаті України

Незважаючи на поразку «Шахтарю», «Десна» зберегла за собою друге місце в турнірній таблиці УПЛ. (Фото з сайта upl.ua.)

Календар нинішнього ЧУ такий, що одній команді по черзі доводиться мірятися силами з двома найтитулованішими командами країни.

 

У шанувальників однієї з них подібний розклад, який, варто нагадати, має місце вже не вперше, викликає зрозумілий подив і певне обурення, адже зрозумілим виглядає той факт, що  більшість учасників елітного дивізіону не можуть на одному рівні провести два поспіль поєдинки. 

 

Звісно, будь-хто в Україні прагне гідно зіграти проти грандів. При цьому особливо потужно суперники вже не одне десятиліття налаштовуються на київське «Динамо».

У нинішньому сезоні вже чотирьом командам удалося відібрати очки у «біло-синіх». Програвши в третьому турі своєму головному конкуренту, динамівці не змогли перемогти й у трьох наступних поєдинках.

Натомість у «Шахтаря» побачення з «Олімпіком», «Зорею» та «Десною» завершилися тріумфально. У позаминулому турі чернігівський колектив завдав гостьової поразки «Динамо». Водночас сил, аби засмутити й іншого національного гранда, у «деснянців» не знайшлося. 

«Мали всі можливості, аби не програти лідеру», — жалкуючи про невикористані нагоди та допущені помилки, після матчу відзначив очільник «Десни» Олександр Рябоконь. 

Як і «Зорю», команду з Чернігова «гірники» перемогли з мінімальною перевагою, однак їхні турнірні позиції ця деталь жодним чином не похитнула. Здолавши по черзі команди з призового «пулу», «помаранчево-чорні» додатково зміцнили своє одноосібне лідерство.

При цьому «Десна», котра після невдачі в очному двобої віддалилася від «Шахтаря» на десять балів, зберегла за собою другу позицію в проміжному протоколі.

Залишилося після восьмого туру на своєму місці й «Динамо». Навіть п’ять забитих голів у ворота «Ворскли» не допомогли команді Олексія Михайличенка зрушити з шостого щабля.

Щоправда, у середу, коли «біло-сині» гратимуть з «Маріуполем» перенесений поєдинок четвертого туру, столичні футболісти матимуть шанси значно покращити своє турнірне становище.

А з огляду на гру «біло-синіх» у Полтаві приазовського колективу, навіть маючи перевагу свого поля, буде дуже не просто відібрати очки у «Динамо», котре, схоже, поступово починає виходити з кризи. Загалом, після шести матчів без перемог підопічні Михайличенка здобули дві звитяги поспіль, і тепер у динамівському таборі сподіваються, що темна смуга залишилася позаду. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. Прем’єр-ліга. 8-й тур. «Дніпро-1» — «Карпати» — 2:0 (Супряга, 28, 70 (пен.)), «Львів» — «Олімпік» — 0:1 (Політило, 80 (пен.); вилучення: Гончар, 45 («Л»)), «Зоря» — «Маріуполь» — 0:0; вилучення: Будківський, 39 — Федорчук, 32, «Десна» — «Шахтар» — 0:1 (Марлос, 22), «Ворскла» — «Динамо» — 0:5 (Циганков, 9; Шабанов, 35; Де Пена, 37, 83; Бесєдін, 46), «Колос» — «Олександрія» — 1:1 (Костишин, 45 (пен.) — Бабогло, 68).
 
Турнірне становище: «Шахтар» — 24, «Десна» — 14, «Олександрія» — 13, «Зоря» — 12, «Дніпро-1» — 11, «Динамо» — 11 (7 матчів) «Колос» — 11, «Маріуполь» — 9 (7), «Карпати» — 8, «Ворскла» — 7, «Львів» — 6, «Олімпік» — 5.
Бомбардир: Мораес («Шахтар») — 7.