Діти загиблих та учасників бойових дій на сході України полетіли до США

20.09.2019
Діти загиблих та учасників бойових дій на сході України полетіли до США

Діти українських воїнів перед відльотом зі своєю пізнавальною дипломатичною місією. (Фото Тараса ЗДОРОВИЛА.)

Російсько-українська війна страшним «котком» пройшлася по сотнях тисяч українських сімей, і чи не найболючіше вплинула на дітей, чиї батьки зі зброєю в руках пішли боронити рідну землю від окупантів.
 
 
Ці діти в Україні досі фактично не захищені, вони навіть не отримують належної психологічної допомоги.
 
 
Щоб хоч якось загладити душевні й психологічні травми дітей із сімей загиблих та учасників бойових дій на сході України, небайдужі патріоти почали організовувати для них короткотривалі поїздки на відпочинок за кордон.
 
Уперше така подорож за океан була здійснена в 2016 році. І ось чергова група з 15 дітлахів (віком від 11 до 17 років) позавчора полетіла у штат Техас.
 
Цьогорічна поїздка організована за підтримки Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України, ГО «Українська асоціація інвалідів АТО» (очолювана «афганцем» Сергієм Тріскачем) спільно з ГО «Крила 8 сотні» (голова — Ірина Міхнюк, дружина загиблого на Луганщині в 2014 році добровольця Олега Міхнюка) за співпраці з американською компанією Tair Travels and Tours.
 
Координатором програми виступила Merlina Conner McAffrey зі штату Техас. Дітлахи перебуватимуть у гостях по 6 жовтня — в Техасі на них чекає дуже насичена та цікава програма, проводитимуть різноманітні заходи.
 
Голова Української асоціації Сергій Тріскач додоав, що така народна дипломатія й надалі має працювати, бо тоді ми більше дізнаємося одне про одного. Спогади дітей про цю поїздку залишаться на все життя! Лише прикро, що державні органи мало долучаються до таких заходів».