Українські тенісисти не змогли наблизитися до елітної групи учасників Кубка Девіса

17.09.2019
Українські тенісисти не змогли наблизитися до елітної групи учасників Кубка Девіса

Другій ракетці українського тенісу Іллі Марченку в матчі проти угорців не вдалося принести своїй збірній жодного очка. (Фото з сайта xsport.ua.)

Капітан чоловічої збірної України з тенісу Андрій Медведєв не помилився — боротьба між угорськими та українськими командами за місце в «плей-оф» Світової групи Кубка Девіса перетворилася на протистояння рівних суперників.
 
Дуель виявилася настільки запеклою, що організаторам довелося вийти за рамки визначеного регламентом часу й провести догравання вирішального п’ятого поєдинку в понеділок уранці, хоча за розкладом встановлення підсумків протиборства мало відбутися до кінця «уїк-енду».
 
Однак, попри наявність на тенісній арені в Будапешті штучного освітлення, після настання сутінок, у яких випало пограти другим ракеткам своїх збірних — Іллі Марченку та Атіллі Балашу, організатори матчу були змушені зробити в завершальній грі паузу.
 
«Тайм-аут» у грі стався за рахунку 5:5 у другій партії, одразу після того, як українському тенісисту не вдалося реалізувати на подачі опонента «сетбол».
 
При цьому після відпочинку господар кортів Балаш продовжив свою виграшну серію. Взявши і два наступні гейми, зокрема й на подачі українця, Атілла швидко поставив переможну крапку не тільки у своєму поєдинку, а й у матчі загалом.
 
Своєю ж можливістю виграти матч українські тенісисти не скористалися, хоча у випадку перемоги в парній дуелі їхні шанси на загальний тріумф зросли б до максимальних показників.
 
«Нам не вистачило якоїсь нахабності. Ми грали дещо стереотипно, виглядали скутими, а господарі цим сповна скористалися», — пояснив невдачу в поєдинку пар лідер «синьо-жовтих» Сергій Стаховський.
 
Вийшло так, що в матчі проти угорців перший номер української команди виграв обидві свої одиночні зустрічі — проти Мартона Фучовича та Атілли Балаша.
 
Натомість у тандемі з Денисом Молчановим переграти лідерів угорського тенісу Стаху не вдалося — 6:7 (1:7), 6:3, 3:6. Не знайшлося аргументів проти кращих тенісистів Угорщини й у другої ракетки України Марченка.
 
І якщо після його поразки в перший ігровий день Фучовичу збірна України змогла вирівняти рахунок, то на невдачу в поєдинку проти Балаша відповідати «синьо-жовтим» було вже нічим.
 
Тепер же на збірну України в Кубку Девіса чекає матч «плей-оф» Першої групи Євро-Африканської зони, котрий відбудеться вже наступного року. 

ТАБЛО

Кубок Девіса. Перша група. Євро-Африканська зона. Угорщина — Україна — 3:2 (Балаш — Стаховський — 4:6, 3:6. Фучович — Марченко — 6:3, 6:2. Балаш/Фучович — Молчанов/Стаховський — 7:6 (7:1), 3:6, 6:3. Фучович — Стаховський — 7:5, 3:6, 6:7 (3:7). Балаш — Марченко — 6:4, 7:5).