У черкаському зоопарку моноклева кобра народила альбіноса

13.09.2019
У черкаському зоопарку моноклева кобра народила альбіноса

Несхоже на батьків дитя кобр. (Фото надане Черкаським зоопарком.)

За минуле літо у Черкаському зоопарку в тамтешніх мешканців народилося трохи малечі.
 
 
Як повідомили «УМ» в адміністрації зоосаду, літо минуло, тож настала пора підбити підсумки.
 
 
Приміром, наро­дження нових тварин у «Акватераріумі» принесло яскраві позитивні враження. 
 
 
Унікальним випадком стало народження однієї особини альбіноса у кобри моноклевої, розповідають у зоопарку.
 
І додають, народження малят мало місце й серед інших видів змій. Стали батьками полоз тонкохвостий Рідлі, полоз техаський білий та змія королівська каліфорнійська.
 
А оскільки свою пару знайшли влітку два види черепах — черепаха новогвінейська зміїношия та черепаха довгокігтева, то у зоопарку чекають поповнення і від них.
 
До слова, тільки за останні два роки у Черкаському зоопарку збудували експозиційний комплекс для хижих тварин «Земля ведмедів і вовків» на 4 тис. 865 квадратних метрів вартістю 20,5 мільйона гривень.
 
Там використали зовсім інший підхід до формування експозицій — це насичена інфраструктура і зануреність відвідувачів у максимально наближені до природних умови життя тварин.
 
Збудовали експозиційні вольєри для ведмедів і вовків, басейн для річкових видр, вольєр для перетримки, приміщення для зимівлі тварин, господарчий блок із боксами для автомобілів і котельня, проведені роботи з благоустрою території і облаштування дитячого майданчика.
 
Також у зоосаду побудовали комплекс «Мадагаскар» вартістю 750 тис. грн.  А нині тут завершується облаштування нової експозиції для копитних тварин. Кажуть, її мають урочисто відкрити на День міста, яке у Черкасах святкуватимуть 14 вересня, і ця експозиція вразить містян і 
туристів.